Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

Gösterilerin yaşandığı Tatavin'de vali istifa etti

Tunus'ta yaklaşık iki aydır yoğun gösterilere sahne olan Tatavin vilayetinin valisi Muhammed Ali Berhumi'nin görevinden istifa ettiği bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-24 17:00:55

Gösterilerin yaşandığı Tatavin'de vali istifa etti

Tatavin Valisi Berhumi, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, "Az önce Sayın Başbakan'a şahsi nedenlerden dolayı Tatavin valiliği görevimden istifa etme talebimi sundum." ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin henüz Tatavin valiliğinden veya diğer resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

"VALİ KRİZİ İYİ YÖNETEMEDİ"

Öte yandan Tatavin vilayetindeki sivil toplum kuruluşlarından Vatandaşlık Ve Özgürlükler Birliği Başkanı Ömer Abdulkadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Berhumi'nin istifasının kendileri için sürpriz olmadığını belirtti. Abdulkadir, "şayet doğruysa istifanın cesur bir adım" olduğunu söyledi.

Özellikle yaşanan son gelişmelerin ardından valinin bölgede "istenmeyen adam" olduğunu vurgulayan Abdulkadir, "Vali krizi iyi yönetemedi. Ayrıca bölgede ikilik çıkarma gibi yanlış çalışmalarda bulunuyordu. İstifası memnuniyetle karşılanacaktır. " dedi.

Berhumi bu göreve 29 Nisan'da atanmıştı.

TATAVİN'DE YAŞANAN OLAYLAR

Tatavin'de yaklaşık iki aydır kalkınma ve istihdam talebiyle devam eden gösterilerde, hafta sonu göstericiler kente 100 kilometre mesafedeki Kamur petrol ve doğalgaz dağıtım merkezine girmişti.

Dün sabah saatlerinden itibaren güvenlik güçlerinin göstericileri çıkarmak için göz yaşartıcı gaz kullanmasının ardından kentte protestocular ve güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşanmış, olaylar vilayet merkezine ve diğer kaymakamlıklara da sıçramıştı.

İçişleri Bakanlığı, gün sonunda yaptığı açıklamada olaylar sırasında 2 polis merkezinin yandığını, güvenlik güçlerine ait 20'nin üzerinde aracın ateşe verildiğini açıklamıştı. Açıklamada ayrıca Kamur bölgesinde, bir polis arazi aracının geri giderken göstericilerden birinin altında kalması sonucu hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

 

Haber Ara