Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Görüşme sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile 40 dakikalık görüşme sonrasında taraflar açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 12:21:04

Görüşme sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşmeye gelişinde Kılıçdaroğlu'nu, Demirtaş ve Yüksekdağ makamın girişinde karşıladı.

KILIÇDAROĞLU ÇIKIŞTA KONUŞTU

CHP Lideri, yaklaşık 40 dakika  süren toplantı çıkışında, toplantıyla ilgili şunları söyledi:

"Ülkemizi ve insanlarımızı seviyoruz.  Sorunları çözmek için siyaset yapıyoruz. Terörden duyduğumuz endişeleri karşılıklı olarak dile getirdik. Kimse kimsenin burnu kanasın istemiyor. Ayrışan siyaset bizi bu noktaya getirdi. Herkes endişeli ve bunu gidermeliyiz. Umutlarımız yitirmemeliyiz. Siyasi partilerin görüşleri farklıdır ama herkes insanımızın çıkarları için mücadele ediyor.  Bu ziyaret bizim için çok önemliydi. Keşke bütün siyasi partiler birbirlerine bunu yapabilseler. Gerginliği yaratan siyaset kurumu ve bunu giderecek olan da yine siyaset kurumudur..."

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, toplantıyla ilgili şunları kaydetti:

"Toplumun genelinin beklentisi budur. Siyaset eğer konuşamıyorsa, siyasetçiler konuşamıyorsa ve birbirleriyle diyalog kuramıyorsa, orada siyaset kurumu hiçleşmiş olur. Bu kadar acıya rağmen umutsuz olmaya, karamsar olmaya gerek yok. Her şeye rağmen bizler umut olanağı yaratmalıyız. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz, içeriğinden bağımsız olarak, umudu koruma adına önemlidir.

Zor günler yaşıyoruz ve atlatmak kolay değil. Hepimiz insanız ve travma yaşıyoruz. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor, evlatlarını kaybedenler; PKK'lı, asker, polis ve sivillerin aileleri... Herkesin acısı var. Bunlar ortak acılarımızdır. Bizler bu acılar yaşanmasın diye çözüm geliştiremezsek, bu makamlarda olmanın hiçbir anlamı yok.

HDP olarak, kim diyalogdan yana adım atarsa biz 10 adım atmayı görev biliriz. Her şeye rağmen asla karamsar olmaya gerek yok. Aydınlık geleceği yaratmak için önümüze heyecenla bakmaya devam etmeliyiz. Bugünkü görüşmede bu konulara dair karşılıklı görüşlerimiz paylaştık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Ankara katliami sonrası girişimlerini önemli bulduğumuzu ifade tetik. Huzurlarınızda bir kez daha bunun altını çiziyoruz..."

DAVUTOĞLU'NA YANIT
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, toplantıyla ilgili açıklamaları sonrası, Başbakan Davutoğlu'nun "Bombacılar Suriye'den geldikleri için takip edilemiyor. PKK - IŞİD ortak organizasyonu var" açıklamaları ile, istifalarını istediği iki bakanın yargılanması için girişimde bulunup bulunmayacakları soruldu.

Yanıt şöyle oldu:

"Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Açıklamaları çelişkilerle dolu. Bu açıklamaları büyük bir endişeyle izliyoruz.

Suriye'den Ankara'ya kadar nasıl geldiler? Bunu sormayacak mıyız? Böyle bir şey olabilir mi? Sanki olay Suriye topraklarında oldu. Beyfendi, olay Ankara'da oldu... Siz orada neden önlem almadınız? Bu sorunların altında hükümet ezilmiş
vaziyette, ciddi bir yönetim boşluğu var. Ne söylediğini bilmeyen bir Başbakan var. Suudi Kralı yapıyorsa, neden Davutoğlu yapmıyor? Yapmalı, iki bakanı azletmeli. Bu olayda olmayacak da hangi olayda bunu yapacak. Bakan'ın gülümsemesi yetmiyor mu onlara?

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara