Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Görmez: Ramazan gidişatı sormak için geldi

İlk sahuru Ayasofya'da yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, önemli açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 08:10:23

Görmez: Ramazan gidişatı sormak için geldi

İslam aleminin bereket ayı Ramazanda Ayasofya'da ilk iftarı yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Ramazanın rahmet iklimine en çok muhtaç olduğumuz bir zaman diliminde, ramazan imdada yetişti." dedi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; TRT Diyanet'in sahur programı Bereket Vakti'ne konuk olan Görmez, Ayasofya'da gerçekleştirilen yayının ardından ramazana ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görmez, herkesin ramazanını tebrik ederek, "İslam coğrafyası olarak tam da ramazanın rahmet iklimine en çok muhtaç olduğumuz bir zaman diliminde ramazan imdada yetişti. Unuttuklarımızı bize hatırlatmak için, bize 'Nereye gidiyorsunuz, bu gidişat nereye' diye sormak için geldi. Ramazanın gerçekten kutlu bir misafir olarak her birimizin evine misafir olmasını ve bizi değiştirerek, dönüştürerek Rabbimizle aramızdaki ilişkiyi düzelterek bizden ayrılmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının Kültür Bakanlığından aldığı izinle Ayasaofya'da ilk sahuru idrak ettiklerini dile getiren Görme, bundan büyük heyecan duyduğunu vurguladı. Görmez, "Burası nice ilim adamları, nice edebiyatçılar, nice büyük insanlar yetiştirmiş bir mekan. Fetih-i mübinden bugüne kadar, bu yüzyılın başına kadar burada secdeyi Rahman'a varmış bütün büyüklerimize bütün ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara