Dolar

32,5911

Euro

34,7368

Altın

2.497,78

Bist

9.524,59

Görmez, Mekke'de gençlerle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Avrupa'dan umre için Mekke'ye gelen Türk öğrencilerle buluştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 21:09:17

Görmez, Mekke'de gençlerle bir araya geldi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) organizasyonuyla Almanya, Fransa ve Avusturya başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde eğitim gören yaklaşık 2 bin 500 öğrenciyle sohbet eden Görmez, Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaptığı cami ziyaretleri sırasında çok sayıda gencin etrafını sararak "Biz umreye gitmek istiyoruz. Bize bu konuda yardımcı olun, sizinle umrede buluşmak istiyoruz." dediğini söyledi.

Görmez, onlara "İnşallah, Allah, bizi umrede buluşturur." dediğini aktararak "Bizleri buluşturan yüce Rabb'imize ne kadar hamdetsek azdır. Buraya gelenler, Rahman'ın misafiridir. Yüce Rabb'imiz, bu umrenizi kabul eylesin." duasında bulundu.

"İbadetlerimiz, bizim gönül dünyamızı imar etmek için vardır." diyen Görmez, umrenin ömrü imar eden ibadet anlamına geldiğini ifade etti.

"Göreviniz Müslüman kimliğinizi muhafaza etmek"

Gençlerin üzerilerine düşen görevin "Müslüman kimliğini muhafaza etmek" olduğuna işaret eden Görmez, "İbrahim Peygamber'in zürriyetinden olduğunuzu asla unutmamaktır. Muhammed Mustafa'nın ümmeti olduğunuzu asla unutmamaktır. Büyük bir tarihin, büyük bir medeniyetin çocuğu olduğunuzu asla unutmamaktır. Bunları unutmadan yolumuza devam etmektir. Önce vereceğiniz büyük karar budur." diye konuştu.

"İslamofobik nefretleri rahmetle söndüreceksiniz"

Öğrencilerden üç şeyi okumalarını isteyen Görmez, şöyle konuştu:

"Allah'ın üç kitabını çok okuyacaksınız. Bir insanı, iki kainatı, üç Kur'an'ı. Kur'an'ı çok okuyarak daima ilim sahip olacaksınız. Daima bilginizi arttırarak yolunuza devam edeceksiniz. İlimden, bilgiden, hikmetten, marifetten hiçbir zaman kopmayacaksınız. Bugün zor bir dünyada yaşıyoruz. Etrafınızı İslamofobik nefretler kuşatmış vaziyette. Bu nefretler düşmanlığa dönüşüyor. İslamofobik nefretleri Mekke'den taşıdığınız rahmetle söndüreceksiniz."

"Yeryüzünde kötülüğü ortadan kaldıran en büyük güç iyiliktir"

Dünyada büyük acılar yaşandığını anlatan Görmez, şunları kaydetti:

"Küresel güçlerin çatışma alanı haline getirdiği coğrafyada işlenen cinayetlerden dolayı sizler, yaşadığınız dünyalarda asla başınızı öne eğmeyeceksiniz çünkü DEAŞ'ın işlediği cinayetlerden siz sorumlu değilsiniz. Boko Haramların, El Kaidelerin işlediği cinayetlerden, Avrupa'da yaşayan herhangi bir Müslüman sorumlu değildir. Siz hiçbiriniz başınızı öne eğmeyeceksiniz. Bilakis daima başınız dik olarak yürümelisiniz ve bu bizi kuşatan bütün bu kötülükleri nasıl ortadan kaldıracaksınız? Hep birlikte, çalışacağız. Hep ilimle donanacağız, değer üreteceğiz. Bulunduğunuz dünyalarda sürekli değer üretin, bilgi üretin. Değer üretin, başkaları sizin ürettiğiniz değerlerden istifade etsin. Başkalarını sizin ürettiğiniz bilginin ışığından istifade etsin."

Haber Ara