Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Görmez'den 'terör' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Süleymaniye Camisi 'nde gerçekleştirilen açılış programında terör saldırılarına değindi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 20:30:46

Görmez'den 'terör' açıklaması

Namaz sonrası cemaatle tesbihat yapıldı. Tesbihattan sonra mihraptan cemaate seslenen Görmez, şöyle konuştu:

"Bizleri bir sabah vaktinde kainatın, bütün eczalarıyla rabbimizi tesbih ettiği bir anda, Alem-i İslam'ın kalbinde, İstanbul'da, İstanbul'un kalbinde Fatih Sultan Mehmet Han'ın yanı başında, Fatih Camii'nde, camii şerifin kubbesi altında buluşturun Yüce Rabb'imize sonsuz hamdüsenalar olsun. Kainata, bütün alemlere rahmet getiren, rahmet olarak gönderilen Efendiler Efendisi Muhammed Mustafa'ya selam olsun."

Görmez, salat ve selamdan sonra "Ne büyük bir nimet, İslam ne büyük bir nimet, Rabb'imizle bu sabah vaktinde buluşmak ne büyük bir nimet, Rabb'imizle buluşmak, namaz sayesinde konuşmak ne büyük bir nimet! Bu sabahki buluşmamızı gençlerimizle, kardeşlerimizle, çocuklarımızla, bu cami içerisinde bu buluşmamızı Rabb'imiz bütün insanlığa rahmet ve huzur olarak, dua olarak kabul eylesin.

Dün Ankara'da onlarca insanın zalimce, gaddarca katledildiğine şahit olduk. Seyrederken insan şunu söylemekten kendini alamıyor: 'Allah'ım senin yarattığın bu kul, insan ne kadar zalim, ne kadar gaddar ne kadar vahşi olabiliyor' Allah'ım buluşmamızı, insanlığı kuşatan bu şiddetin, gaddarlığın, bu zalimliğin sona ermesine vesile eyle."

Haber Ara