Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

'Görevimiz halkın taleplerini yerine getirmek'

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, halkın kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve haklarını talep edebileceğini, hükümetin görevinin bunları karşılamak olduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-17 11:11:28

'Görevimiz halkın taleplerini yerine getirmek'

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, halkın elektrik kesintileri, işsizlik ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yaptığı gösteriler hakkında yazılı açıklama yaptı.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılana açıklamaya göre, başkent Bağdat'taki Haşdi Şabi'nin karargahını ziyaret eden İbadi, halkın kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve haklarını isteme hakkına sahip olduğunu belirterek, "Bizim görevimiz, bu talepleri yerine getirmek, barışçıl yollarla ifade edilen isteklere karşılık vermek, suistimal edenleri izole etmek" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DEAŞ karşısında zafer kazanan güvenlik güçlerinin inşa ve imar kampanyasına katkı sağlayacağını vurgulayan İbadi, güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasındaki iş birliği ve beraberliğin devamını temenni etti.

Irak'ta gösteriler

Irak'ın tek gelir kaynağı ham petrol ihracatının büyük bir kısmını tedarik eden güneydeki Basra vilayetinde, 8 Temmuz Pazar günü başlayan gösteriler Zikar, Babil, Meysan, Divaniyye, Necef ve son olarak da başkent Bağdat'a sıçramıştı.

Hayat şartlarının iyileştirilmesinin talep edildiği gösterilerde, su ve elektrik hizmetlerindeki aksaklıklar, işsizlik ve devlet dairelerindeki yolsuzluklar protesto ediliyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara