Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

Görevden alınan Baş Stratejist Bannon'dan Trump ve Comey açıklaması

Trump’ın kızı Ivanka ve damadı Kushner’la arasındeki gerilimden dolayı görevden aldığı Baş Stratejisti Steve Bannon, Rusya’nın ABD seçimlerine karıştığı iddiası üzerine soruşturma başlatan James Comey’nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanlığı görevinden alınmasıyla ilgili eski patronu Donald Trump'ı sert sözlerle eleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 09:27:47

Görevden alınan Baş Stratejist Bannon'dan Trump ve Comey açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump'ın Trump'ın kızı Ivanka ve damadı Kushner'la arasındeki gerilimden dolayı görevden aldığı Baş Stratejisti Steve Bannon, CBS kanalına yaptığı açıklamada, bir ‘kurum' olarak nitelediği FBI'ın eski Başkanı James Comey'yi, Trump'ın görevden almasına karşı çıktığını belirtti.

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi gibi kurumların başkanlıkları değişmesi durumunda değişebileceğini vurgulayan Bannon, FBI'ın farklı olduğunu kaydetti. Comey'nin görevden alınmasının ‘modern siyasi tarihte' yapılan en büyük hata olduğuna işaret eden Bannon, “FBI'ın kurumsal mantığının, özellikle de bir soruşturma bağlamında, başkan değiştirilerek değiştirilebileceğini düşünmüyorum” ifadesini kullandı. Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in Rusya'nın 2016 başkanlık seçimlerine karıştığı iddialarını araştırmasına da değinen Bannon, “Comey görevden alınmasaydı, Mueller soruşturması olmayacaktı” dedi.

Donald Trump ve Steve Bannon
steve-bannon

NELER YAŞANDI?

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, 18 Ağustos'ta basına yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Baş Stratejisti Bannon'ın görevine son verildiği yönündeki haberleri teyit ederek “Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly ve Steve Bannon karşılıklı olarak bugün Bannon'ın görevindeki son günü olduğu hususunda anlaştı” demişti. Trump'ın, Rusya soruşturmasını yürüten FBI Direktörü Comey'nin görevine 10 Mayıs'ta son vermesinin ardından ABD Adalet Bakanlığı, soruşturma için eski FBI direktörlerinden Robert Mueller'i özel savcı olarak tayin etmişti. Comey'nin görevine son verilmesi ABD kamuoyundaki Rusya tartışmalarını alevlendirmişti.

James Comey
james-comey

TRUMP'IN KIZI ve DAMADI İLE SORUNLAR YAŞAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden aldığı Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon'ın Başkanın kızı Ivanka ve kocası Kushner'la arasının bozulmasından dolayı görevden alındığı iddia edilmişti. Ulusal Ekonomi Konseyi başkanı Gary Cohn ve Ulusal Güvenlik Danışmanı HR McMaster ile ticaret, göç ve dış politikalar nedeniyle ters düşen Bannon, Trump yönetimindeki ‘küreselleşmecileri' tehdit olarak gördüğünü belirterek Beyaz Saray'ın en çok eleştirilen isimlerinden biri olmuştu. Fakat iplerin kopmasına sebep olan asıl meselenin Steve Bannon'ın Trump'ın kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner'la olan çekişmesiydi. Bannon'un ulusal ekonomi görüşüne karşı küreselleşme taraftarı olan Kushner ve Trump ile tartışma yaşadığı ifade edilmişti.

 

Haber Ara