Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

'Göreme'yeceğiz diye korkmayın

Kapadokya bugün yerli ve yabancı turistin en gözde destinasyonlarından. Salgın sürecinin azalmasıyla birlikte turist sayısının zirve yapacağı beklentisi var.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-02 10:20:39

'Göreme'yeceğiz diye korkmayın

Kapadokya tarihinde bilinen en eski medeniyet Asurlular. İlk ticari örgütlerini Kayseri Küllütepe ve Hattuşaş Karum'da yani pazar yerlerinde kurmuşlar. 

Bugün Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından olan ve doğa harikası kabul edilen Kapadokya, Göreme ziyaretçilere kucak açıyor. Salgın sürecinin hafifleme beklentisi ise turist sayısının katlanmasına neden olacak fikri hakim.

Peki Göreme'yi görmek için gittiğinizde tam olarak ne yapılması gerektiğini, nerelere uğranılması gerektiğini biliyor musunuz?

Göreme, her yıl binlerce yabancı ve yerel ziyaretçiyi ağırlayan, aynı zamanda Kapadokya‘nın en çok ziyaret edilen bölgesi konumunda.

 

İşte bölgenin en önemli  etkinlik alanları:

Açık Hava Müzesi

Göreme'de gezip görülecek yerler arasında, 1985'dan beri UNESCO Dünya Mirası'nda yer alan Göreme Açık Hava Müzesi ilk sırada geliyor. Göreme'nin merkezine yaklaşık 2 kilometre mesafede yer alan Göreme Açık Hava Müzesi'nde bulunan Kızlar ve Erkekler Manastırı, Azize Barbara Şapeli, Çarıklı Kilisesi, Tokalı Kilisesi, Elmalı Kilisesi, Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise ve Karanlık Kilise en önemli yerler arasında.

Seyir Terasları

Esentepe Seyir Terası
Göreme Avanos yolu üzerindeki tepelik alanda bulunan Göreme Milli Parkına nazır seyir terasları oldukça popüler. Buralarda bulunan restoran ve kafelerde oturup hem muhteşem manzaraları izleyebilir hem de güzel bir yeme içme keyfi sürebilirsiniz. Esentepe seyir terası ise bunlar arasında en popüler olanı. 

Aşıklar Tepesi

Göreme'nin hemen yanı başında bir tepe olan Aşıklar Tepesi, Kapadokya'da gün doğumunu en iyi gözlemleyebileceğiniz bir yer. Aşıklar tepesine Göreme merkezinden, Göreme Camii'nin yanından giden bir patika yolu tırmanarak ulaşabilirsiniz. Aşıklar tepesinden aynı zamanda Göreme Milli Parkının güzel manzaralarını ve sabah erken saatlerde kalkan balonları da izleyebilirsiniz.

Güvercinlik Vadisi

Güvercinlik Vadisi, Kapadokya'nın popüler, en çok bilinen, ve doğası ile etkileyici vadileri arasında ilk sıralarda geliyor. Uçhisar ve Göreme arasında bulunan vadi, adını güvercinlerden alıyor. Vadi, güzel manzaraları ve güvercinleri ile ünlü. Vadi boyunca yürüyerek tepelere çıkabilir, meşhur nazar boncuklu ağacın kenarından vadiyi seyredebilir, ve buradaki güvercinleri besleyebilirsiniz. 

Balon Turları
Balon turunun yaygın olduğu bölgede Balon turuna çıkarak gökyüzünden vadileri seyretmek, Göreme tatilinizde tavsiye ettiğimiz diğer bir güzel aktivite. Sıcak hava balonuyla Kapadokya'nın eşsiz güzellikteki vadilerini kuş bakışı görüp muhteşem manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Acıktınız mı?

Göreme, gerek sunduğu yöresel lezzetleri, gerekse de doğal ürünlerden yapılan menüleri ile ziyaretçilerini yemek anlamında memnun edebilecek bir tatil rotası konumunda. Göreme'de zeytinyağlı yemek ve mezelerden kebap çeşitlerine kadar her türlü yemek çeşitlerini bulabilirsiniz. Kapadokya'nın popüler yemeklerinden testi kebabı, çömlek fasulyesi, kayısı dolması, düğün çorbası ve ev yapımı şaraplar da yine Göreme mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden.

Ya Alışveriş?
Göreme'de alışveriş yapmak isteyenler için aslında çok fazla bir seçenek bulunmuyor. Turistik bir bölge olduğu için genel olarak hediyelik eşya satan mağazalar var. El dokumasıyla ünlü olan Göreme bölgesinden sevdiklerinize ve akrabalarınıza el dokuması ile yapılan halı, kilim veya yolluk gibi ürünleri satın alabilir ve hediye edebilirsiniz.Ayrıca bölgenin mimari yapısının bir minyatürü olan peri bacaları heykelleri ve magnetlerini de yine hediye olarak tercih edebilirsiniz.

 

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara