Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Gorbaçov’dan Rusya ve ABD’ye: Yeni bir Soğuk Savaş'a izin vermeyin

Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rusya ve ABD’yi 'tüm modern medeniyetin yıkımına yol açabilecek yeni bir Soğuk Savaş'ın başlamasına izin vermemeye' çağırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 00:30:52

Gorbaçov’dan Rusya ve ABD’ye: Yeni bir Soğuk Savaş'a izin vermeyin

CNN'e konuşan Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, "dünyanın ülkeler arası çok kutuplu rekabetin olduğu yeni bir döneme girmesine izin verilmemesi gerektiğini" söyledi.

"YENİ BİR SOĞUK SAVAŞ TÜM MEDENİYETİ YIKAR"

Gorbaçov şu ifadeleri kullandı:

"Bunların dünya genelinde konuşulmaya başlaması güzel. İnsanlar tepki veriyor ve en önemlisi de bu. Konuşmacılar ve politikacılar, insanlar buna izin verilmemesi gerektiğini anlıyor. Yeni bir Soğuk Savaş başlarsa, mutlaka sıcak savaşa dönüşür ve böyle bir şey, tüm medeniyetimizin yıkımı olur. Buna izin verilmemeli."

ORTA MENZİLLİ FÜZELER ANLAŞMASI

Moskova ve Washington'a yeni bir Soğuk Savaş'ın başlamasına izin vermemek için ellerinden geleni yapma çağrısında bulunan Gorbaçov, 1987'de dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ile imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) feshine de değindi.

Silahların kontrolünü amaçlayan bu tür anlaşmaların yeniden yapılabileceğinden umutlu olduğunu dile getiren Gorbaçov, bu tür anlaşmaların gerçek hedefinin nükleer silahlardan vazgeçmek olduğu için silah kontrolünden vazgeçmenin büyük bir hata olacağını belirtti.

TRUMP ANLAŞMADAN ÇEKİLMİŞTİ

ABD, 1987 yılında Sovyetler Birliği'yle imzaladığı ve bu ülkenin dağılması sonrası Rusya'nın taraf olduğu Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) 2 Ağustos 2019'da resmen çekilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de 2007 yılında yaptığı açıklamada, INF Anlaşması'nın artık çıkarlarına hizmet etmediğini söylemişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara