Dolar

32,6101

Euro

34,9150

Altın

2.508,08

Bist

9.524,59

Google Translate Nedir, Ne işe Yarıyor?

İnsanlar bir konu hakkında bilgi edinirken ya da çalışma hayatlarında çok fazla araştırma yapmak zorunda kalmaktadırlar. Bu araştırmaları evrensel olarak yapan kişiler bazı sorunlar ile karşılaşabilmektedirler. Bu sorun genellikle yabancı diller bakımından problem yaratmakta. Bu konuda Google Translate uygulaması çözüm getirmekte.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-29 19:24:02

Google Translate Nedir, Ne işe Yarıyor?

Google Translate uygulaması 100'den fazla dille çeviri yapılabilmektedir. Yalnızca kelime ve cümlenin yanı sıra aynı zamanda ses, görsel, belge ve web sayfası üzerinden de çeviri işlemini gerçekleştirmekte.Sizler için Google Translate hakkında merak edilen tüm detayları derledik.Google Translate nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Google Translate ne işe yarıyor? İşte tüm detaylar… Google Translate Nedir?

Dünya'da en çok kullanılan online dil çeviri, tercüme diğer adı ile translate diye anılan Google translate; bir dilden başka bir dile bilmediğimiz kelime ve cümle yapısın yapan online çeviri hizmetidir.

Google Translate Ne İşe Yarıyor?

Google Translate kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde hizmet sunan bir platformdur.Google Translate; kelimeleri ya da cümleleri yazarak istediğiniz herhangi bir dilden farklı bir dile çevirebilmenize olanak sağlamaktadır.Üniversite öğrencileri,çalışanlar vb. sektörlerde bulunan insanlar yabancı bir kelimeyi çevirmek için Google Translate‘den yararlanmaktadır. Google Translate Nasıl Kullanılıyor?

Google Translate'den faydalanabilmek için öncelikle aktif hale getirmeniz gerekmekte. Aktif hale getirebilmek için; Google Çeviri uygulamasını açtıktan sonra ekranın sol üst bölgesindeki menü sekmesine dokunun. Daha sonra açılan ekranda Ayarlar sekmesine dokunup, Tap to Translate sekmesine tıklayıp Etkinleştir seçeneğini aktif hale getirin. Bu şekilde herhangi bir metni seçip kopyaladığınızda çeviri simgesine erişim sağlayabileceksiniz. Google Translate Avantajları Nelerdir? Google Translate ürünün en önemli avantajları arasında; bütün yabancı dil sözlüklerini ücretsiz sözlük olan Google Translate çevirmektedir. Online bir çeviri ürünü olması ve kolay bir şekilde ulaşılması büyük bir avantaj sağlar. Hızlı yanıt sistemi ile otomatik ve çevirmek istediğiniz herhangi bir dilin çevirisini yapmaktadır. Google Translate de orta kısımda yer alana çift taraflı yön tuşu iki dil arası hızlı geçiş işlemine yarar. Google Translate kullanıcılar tercüme et tuşuna basmadan kendisi çeviriyi otomatik olarak yapmaktadır. Mobil, tablet, masaüstü gibi araçlarda kolay ve pratik şekilde kullanım kolaylığı sağlar. Google Translate hizmetine internetin olduğu tüm noktalarda ulaşabilirsiniz. Google Translate barındırmış olduğu birçok dil seçeneği ile bir dilden başka bir dile rahatlıkla kelime, kelime grubu ve cümle çevirileri yapabilmektedir. Bu sebeple birçok kişi Google Translate'in nasıl kullanıldığını merak etmektedir. İşte tüm detayları ile Google Translate nasıl kullanılır sorusunu cevabı… Google Translate nasıl kullanılır? Kullanımı oldukça basit olan Google Translate, sahip olduğu özellikler ile kullanıcılarına profesyonel bir deneyim sunmaktadır. Google Translate'in sunmuş olduğu farklı özellikleri kullanmak için şu adımlar takip edilmelidir;

İlk olarak, herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden Google Translate ait translate.google.com sayfasına veyahut Google Translate mobil uygulaması indirilerek giriş yapılır. Açılan ekranda öncelikle metnin ait olduğu dil ve çevirmek istenilen hedef dil seçerek işleme başlanılır. Metine ait herhangi bir dil seçilmediği taktirde Google Translate otomatik olarak bir dil ataması yapar. Metin ekranın sol kısmında yer alan kutucuğa eklenir. Bu noktada metin klavye, el yazısı veyahut sesli kaydetme özelliği ile de anlık olarak yazılabilir. Metin ekleme işlemi tamamlandıktan sonra ekranın sağ kısmında metnin veyahut kelimenin istenilen dilde çevirisi çıkacaktır.
Google Translate'in sunmuş olduğu özelliklerden biri olan hoparlör sayesinde, çevrilen metin ya da kelime orijinal bir şekilde telaffuzunun nasıl yapıldığı dinlenebilir. Mobil Google Translate hangi özelliklere sahiptir? Google Translate ait mobil uygulama ise birçok farklı özelliğe sahiptir. Bu özellikler şöyle sıralanabilir; Çevrilmek istenilen metnin el yazısı, fotoğraf, konuşma ve yazı şeklinde kaydedilebilmesi Ana ekranda yer alan kamera imgesine tıklanarak galeriden veyahut anlık olarak çekilen bir fotoğrafın çeviri işleminin yapılması
Mikrofon özelliği vasıtasıyla herhangi bir yazma işlemine gerek duymadan istenilen metnin sesli bir şekilde söylenerek, yazıya aktarılması ve çevirme işleminin yapılması Sohbet özelliği sayesinde eş zamanlı olarak iki dil arasında çeviri işleminin yapılması Translate nedir ne işe yarar? Dünya'da en çok kullanılan online dil çeviri, tercüme diğer adı ile translate diye anılan Google translate; bir dilden başka bir dile bilmediğimiz kelime ve cümle yapısın yapan online çeviri hizmetidir. Google ceviri ucretli mi? Google Çeviri 103 farklı dil arasında anında çeviri sağlayan ücretsiz bir çeviri hizmetidir. Translate nasıl kullanılır? Translate'de çevirmek istediğiniz metin ya da belgeyi, çevirmek istediğiniz hedef dili de seçerek otomatik olarak çevirebilirsiniz. Sesli Translate özelliğini kullanmak isteyen kullanıcıların ise mikrofon işaretini tıklayıp çevirmek istedikleri ifadeyi seslendirmeleri gerekir. Top to translate nasıl aktifleştirilir? Dokun Çevir özelliğini açın veya kapatın Çeviri uygulamasını açın. Sol üstteki Menü simgesi. Ayarlar'a dokunun. Dokun Çevir. Etkinleştir'e dokunun.

Haber Ara