Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Google Seo Adwords

Yaşamımızda yer alan teknolojiler kullanım alanlarına göre çeşitli amaçlara hizmet etmektedir. Google bir arama motoru olarak kullanıcılara sunduğu hizmetler sayesinde dünya genelinde tercih edilmektedir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-14 17:34:02

Google Seo Adwords

Google'ın yanı sıra başka arama motorları da kullanıcılar için etkin hizmetler sunarken tercih sıralamasında Google'ın başı çekmesi yararlandırdığı hizmetlerin kalitesiyle de orantılıdır. İnternet kullanıcıları zaman zaman bazı sorulara yanıt ararlar bu sorulardan biri de Google Seo Adwords Nedir? Ne İşe Yarar? Biçiminde şekillenen bir sorudur.

SEO Nedir?

Arama motorlarında kullanıcılar bir içeriğe ulaşmak istediklerinde arama yapmak zorundadırlar. Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO çalışmaları ise web sitelerinin üst sıralarda görünerek kullanıcılara hizmet vermesine olanak tanır.

Firma sahibi ya da bireysel kullanıcıların yaralanabileceği yöntemlerden biri olan SEO uygulaması sayesinde sahip olunan web sitesinin görünürlüğünü ve ziyaretçi sayısını arttırmak mümkündür. Google'un tercih edilme sıklığı dikkate alındığında SEO çalışmaları planlanırken Google'a göre hareket edilir.

SEO çalışması iki aşamadan müteşekkildir. Bu aşamalardan biri site içi optimizasyonu ifade ederken bir diğeri de site dışı optimizasyon olarak tanımlanır.

Kurumsal amaca hizmet edecek bir SEO çalışması ise bireysel web sitesi kullanıcılarının uyguladığı yöntemlerden farklı olacaktır.

SEO çalışmaları bir dizi teknik bilginin yanında içerikler oluşturulurken dikkat edilmesi gereken özellikleri de içerecektir. Bu çalışmalardan bazıları anahtar kelime tespiti, anahtar kelimelerin yüzdelik olarak doğru dağılımı, içeriğin kaliteli ve özgün oluşu gibi konuları kapsayabileceği gibi içerikte alt başlıklar gibi detaylarla da şekillenmektedir.

Google SEO'da Neyi Dikkate Alır?

Google arama motoru SEO'ya uygun olmayan içerikler konusunda seçici davranır. Google algoritmaları belirlenirken bazı kurallar dikkate alınır. Bunlardan bazıları da içeriğin kaliteli olması, siteye kolay ulaşılabiliyor olması ya da bağlantılardaki düzenlilik gibi ölçütlerdir.

 SEO Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

l SEO uygulaması daha kalıcı sonuçlar elde etmek istendiğinde tercih edilen bir yöntemdir

l SEO ile üst sıralarda görünmek istediğinizde bir süreye ihtiyacınız olacaktır. Bu süre birkaç ayı bulabileceğinden beklemek istemediğinizde adwords uygulamasını tercih etmek kaçınılmaz olacaktır

l SEO uygulaması ile bir performans yakaladığınızda uzun süre üst sıralarda yer almanız daha kolay olacaktır. Bu sayede görünürlüğünüz artacağından daha fazla kişinin sitenize ulaşması da mümkün olacaktır

l Firma ya da marka kalitesinde artışa sebep olur

l Rakiplerin önüne geçmeye olanak tanırken marka bilinirliğini arttırır

l Rakip analizi yapmaya olanak tanıyacağından markanızın piyasada yer aldığı durumu öğrenme şansı verir

l Müşteriyle hızlı iletişime imkân tanır

l Ziyaretçi trafiğinde organik bir artış sağlar

l Ziyaretçi sayısındaki artışın kalıcı olmasına yardım eder

l Düşük maliyetli reklam yapma imkânı sağlar

l Web sitesinin değerini arttırır

Google Adwords Nedir?

Google Adwords, Google'ın kullanıcılar için geliştirdiği bir reklam hizmeti olarak tanımlanmaktadır. Reklam aranan kelimeyle ilişkilendirilerek arama motorlarında görünmesi sağlanır. Google Adwords Nedir? Sorusunu merak eden kullanıcılar için bazı bilgileri bir araya getirdik. Bu uygulamada metin içerikli reklam modelinden yararlanılmaktadır. Bu reklamlar verildiği andan itibaren reklamı gören kişiler tıkladığında açılmaktadır. Bu tıklamalar içinse reklam veren bir ücret ödemekle yükümlüdür.

Kişiler hedefledikleri müşterilere ulaşmak istediklerinde bu tür bir yöntem kullanarak reklamlarını yapabilirler. Görüntülü ya da metin tabanlı içerikleri potansiyel müşterilerle buluşturmaya yarayan mobil reklamlar bu kategoride değerlendirilmektedir.

İşletme sahibi olsun ya da olmasın bir ürünü pazarlamak isteyen kullanıcıların Google'da üst sıralarda yer almak özellikle isteyecekleri bir durumdur. Bunu gerçekleştirmenin yolları ise çeşitlidir.

Dijital pazarlamada kullanılan araçlardan biri olan Adwords uygulaması sayesinde ürünlerin tanıtımı reklamlar aracılığı ile kullanıcılara kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Bu tür bir reklam vermek için anahtar kelime seçimi de önemli olacaktır. Seçtiğiniz kelime ya da kelime gruplarının hedefinize ulaşmadaki etkisi oldukça büyüktür. Bu sebeplerle anahtar kelime tercihleri yapılırken dikkat edilmesi gerekecek hususlar vardır. Anahtar kelime tercihinde spesifik noktaları dikkate almanız yarar sağlayacaktır. Google Adwords, niyeti reklam vermeye odaklı olan kullanıcıların en çok tercih ettiği modeller arasında yer almaktadır.

l Google Adwords'ün özelliklerinden biri sürekli bir bütçeye ihtiyaç duymasıdır. SEO'ya oranla bu yöntemden daha hızlı sonuç alınması daha olasıdır.

l Adwords ile reklamınızın üst sıralarda kalma süresi kısıtlı olacağından bu uygulama günlük olarak hedefinize ulaşmanızda daha etkili bir yöntem olacaktır. Uzun vadede üst sıralarda kalmak istediğinizde adwords uygulaması yeterli sonuç vermeyebilir.

l Adwords uygulaması masraf yönünden de daha fazla bütçe ayırmanızı gerekli kılacaktır. Her tıklama için bir ücret ödemeniz gerektiği düşünüldüğünde ayırmanız gereken bütçenin miktarı daha iyi anlaşılabilir hale gelecektir.

Unutulmaması gereken önemli konulardan biri de Google'ın kendini güncelleyen ve geliştiren uygulamaları sebebiyle algoritmalarda meydana gelen değişimlerdir. SEO çalışmalarında yeni algoritmaların varlığı güncel gelişmelerin de yakından takip edilmesini gerekli kılar. Sayfa içi optimizasyona yönelik çalışmalar takip edilmeli ve sahip olduğunuz web sitenizin üst sıralardaki yeri bu sayede korunmalıdır.

Google Seo Adwords Nedir? Ne İşe Yarar? Sorusuna verilecek yanıtlar arasında web sitesi sahibi olan kullanıcıların üst sıralarda görünmek için yapması gereken işlemler anlatılmaya çalışılmıştır. Kullanıcılar gerek bireysel çalışmalarında gerekse firma olarak gerçekleştirecekleri işlemlerde bazı ölçütleri göz önünde bulundurmalıdır. Bu kriterleri dikkate alarak yapacakları çalışmaların getirisi de işlemin türüne göre olacaktır. Bazı reklam çalışmaları kısa sürede sonuçlar verirken bazı çalışmalardan uzun sürede ama kalıcı etki sağlamak mümkün olacaktır.

Haber Ara