Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Google kendi telefonunu mu üretiyor?

Google'ın kendi yongasetini geliştirme planına yönelik söylentinin dumanı henüz tütedursun şimdi de kendi telefonunu üretmeye hazırlandığı duyumu geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 12:14:12

Google kendi telefonunu mu üretiyor?

Öncekinde olduğu gibi yine The Information tarafından sızdırılan gelişmenin detayları henüz muğlak fakat konunun yönetim kademesince masaya yatırıldığı hakkında net konuşuyorlar. Projenin hayata geçmesi halinde halihazırdaki Nexus projesinden farklı olarak Samsung, LG vb. gibi iş ortaklarına ihale etmeyip doğrudan kendisi ismi altında satışa sunacak Google. Tabii gerekli bileşen parçalarını üçüncü parti üreticilerden temin edeceğini söylememize gerek yok. Yani bir nev'i iPhone'un Google versiyonu gibi olacak diyebiliriz.

Eğer gerçekse muhtemelen Google'ın bu potansiyel girişiminin altında yatan ana sebep Nexus projesini sonlandırmak olsa gerek. Ne de olsa Google'ın Nexus programındaki iş ortaklarının projenin temel prensiplerinden pek de memnun olmadığı bilinen bir gerçek ki bu memnuniyetsizliğin temelinde de attıkları taşın vurdukları kuşa değmemesi yer alıyor. Google'ın üretici iş ortaklarından Google Play'e ve kendi uygulamalarına erişim hakkı sağlayabilmeleri için oldukça prosedürlü bir yol izlemesi de cabası.

Velhasıl bu fikri, Google'ın kendi yongaseti projesi ile birleştirirsek anlam ifade eder gibi geliyor olsa da (en azından) yakın gelecekte çok da bir ihtimal vermiyoruz açıkçası.

Haber Ara