Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Google Drive, artık çöp kutusundaki belgeleri sonsuza dek saklamayacak!

Google Drive artık çöp kutusuna gönderilmiş dosyaları sonsuza kadar saklamayacak. Google Drive çöp kutusu temizliği ne zaman olacak? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-17 17:29:27

Google Drive, artık çöp kutusundaki belgeleri sonsuza dek saklamayacak!

Google'ın dosya depolama ve senkronizasyon şirketi Google Drive, artık çöp kutusuna gönderilmiş dosyaları sonsuza dek saklamayacak. Google'ın yaptığı açıklamaya göre 13 Ekim'den itibaren Google Drive'daki 30 günü tamamlamış çöp kutusundaki dosyaları otomatik olarak silecek. Anlaşılacağı üzere Google, artık gereksiz dosyalara olan tavrını daha tutarlı hale getirmeye çalışıyor. Otomatik olarak çöp kutusunun avantajları kadar dezavantajlarıda bulunuyor. Örneğin; ' yanlışlıkla çok önemli kaydettiğiniz bir belgeyi sildiniz bu karardan önce istediğiniz zaman çöp kutusundan geri yükleyip kullanabiliyordunuz. Ancak 13 Ekim'den sonra bu işlemi sildiğiniz tarihten 30 gün içersinde yapmalısınız. 

Herkesin bu özellikten haberdar olduğundan emin olmak için Google, Google Drive'ın yanı sıra belirli Google Dokümanlar ve Google Formlar uygulamalarına da 13 Ekim'den önce bildirim mesajı göndermesi bekleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara