Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Google'da en çok 'yakıt nasıl çalınır'ı aradılar

Fransa'da yeni çalışma yasası protestoları kapsamında petrol rafinerilerindeki grev devam ederken Fransızlar,arama motoru Google'da en çok, benzin deposundan nasıl yakıt çalınacağını araştırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 14:08:31

Google'da en çok 'yakıt nasıl çalınır'ı aradılar

Google Trends istatistik raporlarına göre, Fransızlar Google'da en çok Fransızcada "benzin deposundan pompayla yakıt çalmak" anlamına gelen "sifonner" kelimesini aradı.

Nisan ayında 23 birim olan arama istatistiki benzin kıtlığının başlamasıyla en üst sınır 100 birime çıktı.

GECELERİ YAKIT ÇALIYORLAR

Ülke içi istatistiklere göre ise bu kelime, en çok araç başı 20 litre benzin uygulamasının yapıldığı Haute-Normandie bölgesinde arandı.

Ülkedeki 12 bin benzin istasyonun 5 bin 600'ünde benzin kıtlığı yaşanırken, aracı için yakıt bulamayan bazı Fransızlar, geceleri başka araçların benzin depolarından yakıt çalmaya başladı.

Fransız basınında çıkan birçok haberde, sürücüler, araçlarının depolarının gece "sifonlandığından" şikayetçi.

BENZİN KITLIĞI

Bu eylem, Fransa'da hırsızlık kapsamına giriyor ve yapanlara hapis yada para cezası öngörülüyor. Benzin kıtlığı başladığından beri, ülkedeki araç sahipleri gece araçlarının benzin depolarından yakıt çalınacağı endişesi yaşıyor.

Sendikalar, rafinerilere giden yollardaki barikatları hala kaldırmış değil. Ülkedeki 8 petrol rafinerisinin 8'inde de ulaşım sağlıklı sağlanamıyor. Bazı rafinerilere ulaşım tamamen kesilmişken bazılarına sınırlı erişim sağlanabiliyor.

Haber Ara