Dolar

32,5870

Euro

34,7932

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

Gökçek'ten hükümete 'işçi' teklifi

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li belediyelerin işçileri işten çıkarmasıyla ilgili olarak bir teklifte bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-17 00:46:27

Gökçek'ten hükümete 'işçi' teklifi

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hükümet yetkililerine bir çağrıda bulundu.

Gökçek, belediyelerin açık suç işleyenler dışında işçi çıkarması yasaklandığını belirterek, "İşçi kıyımı konusunda, CHP'nin kanunsuz uygulamalarına karşı, devlet yetklilerine bir teklifim var. Bir KHK çıkartılarak, işçi çıkartılması kesinlikle vali ve kaymakamların onayına tabii tutulmalı" dedi.

"İŞÇİYİ SEBEPSİZ YERE ATIP SONRA MAHKEMEYE GİDİN" DENİYOR

Belediyeye alınacak personele yapılan sınavlarına dair dikkat çeken bir teklifte bulunan Gökçek, "İşçi alımı da belediye şirketleri dahil imtihanları Devlet Personel Daire Başkanlığı tarafından yapılmalı. Belediye istediği personelin vasfını başkanlığa bildirir. Başkanlıkta imtihan yapar. Vali ve kaymakam onayına benzer örnekleri belediye kanununda vardır. CHP'li belediyeler bu teklife mızıldamasınlar. Çünkü vali ve kaymakam kararına karşı yargı yolu açık. CHP'li belediyeler önce işçiyi sebepsiz yere atıyor. Sonra git mahkemeye diyor. Sadece konuyu ters çevririyoruz. Vali ve kaymakam kararına karşı sen belediye olarak git diyoruz. Uygun mu?" dedi.

Haber Ara