Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Gökçek: 'Avrupa'da Erdoğan korkusu var'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hollanda ile yaşanan sorunların FETÖ kaynaklı olduğunu belirterek, 'Şu anda FETÖ servetini Avrupa'da doğrudan doğruya milletvekillerine, siyasetçilere ve medyaya kullanıyor. Buralardan inanılmaz adam satın alıyor ve bu satın aldığı adamlar manşetler atıyor ve bir takım işleri geliştiriyor. Şu anda Avrupa'da FETÖ ne kadar Avrupalı varsa, bize düşman etmek için çalışıyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 11:17:19

Gökçek: 'Avrupa'da Erdoğan korkusu var'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hollanda ile yaşanan sorunların FETÖ kaynaklı olduğunu belirterek, "Şu anda FETÖ servetini Avrupa'da doğrudan doğruya milletvekillerine, siyasetçilere ve medyaya kullanıyor. Buralardan inanılmaz adam satın alıyor ve bu satın aldığı adamlar manşetler atıyor ve bir takım işleri geliştiriyor. Şu anda Avrupa'da FETÖ ne kadar Avrupalı varsa, bize düşman etmek için çalışıyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan soruna ilişkin görüşlerini anlatan Gökçek, FETÖ'yü işaret ederek, şunları söyledi:

"Avrupa ile aramızda bir kriz başladığı doğru ama bu krizi kim başlatıyor, nasıl başlatıyor bu önemli. Şu anda FETÖ servetini Avrupa'da doğrudan doğruya milletvekillerine, siyasetçilere ve medyaya kullanıyor. Buralardan inanılmaz adam satın alıyor ve bu satın aldığı adamlar manşetler atıyor ve bir takım işleri geliştiriyor. Dikkat ederseniz olaylar bir yerde olmuyor. İsviçre'de güya Türkiye'yi taklit eden bir yürüyüş yapıldı. Şu anda Avrupa'da FETÖ ne kadar Avrupalı varsa, bize düşman etmek için çalışıyor."

"FETÖ faşist liderlerin arkasında"

Hollanda muhalefet lideri Geert Wilders'in ırkçı, faşist aynı zamanda Türkiye'ye düşmanı olduğunu ileri süren Gökçek, "Böyle bir adamı kullanmak kadar kolay bir olay olamaz. Sadece yanına gidecek 'haklısın' diyeceksin ve parayı basacaksın, adam her şeyi sana yapacak, yapıyorlar. Yani bu işin altında FETÖ'nün paraları var" ifadelerini kullandı.

İsviçre'de yayınlanan Blick gazetesinin "Erdoğan'ın diktatörlüğüne hayır oyu kullanın" şeklindeki manşetinin de para ile atılmış bir manşet olduğunu belirten Gökçek, "FETÖ parayı basıyor, manşeti attırıyor. FETÖ şu anda Avrupa basını üzerinde de inanılmaz şekilde etkili. Bazıları zaten bize yürekten düşmanlar. FETÖ da bunu rahatlıkla kullanabilme imkanı ortaya çıkıyor. Maalesef Avrupa'da da uygun liderleri görüyorlar. Bilhassa her ülkedeki faşist ırkçı, Türk düşmanı liderler FETÖ için bulunmaz nimet. Bize karşı kışkırtabilmek için bunları kullanıyorlar" diye konuştu.

"FETÖ'nün amacı bizimle Avrupa'yı karşı karşıya getirmek"

Türkiye'den yurtdışına kaçan FETÖ'cü işadamlarının paralarının da çoğunun yurtdışında olduğunu ifade eden Gökçek, şöyle devam etti:

"Bu paralar şimdi neye kullanılıyor? Türkiye'yi yalnızlaştırmak için. Yani eninde sonunda Recep Tayyip Erdoğan'ı devletin başından göndermek için. Çünkü onların başka türlü artık Türkiye'ye giriş şansı yok, sıfır. Giriş şansları sıfır olduğu için de ne yapalım? Avrupa'yı Türkiye ile çatıştıralım. Şimdi bizi Avrupa ile meşgul etmeye çalışacaklar. Aynı FETÖ'cüler hatırlayın, Rusya'nın uçağını düşürüp bizimle Rusya'yı çakıştırdılar, birbirimize girdik, bütün münasebetler bozuldu. Hala yüzde yüz düzeldiğini söyleyemeyiz. Adamların en büyük vasfı yapılacak olan entrika ve üçkağıtla bizimle Avrupa'yı karşı karşıya getirmek."

"Osmanlı düşmanı gösterinin altında, FETÖ'cüler var"

Gökçek, "İsviçre'nin bize bu kadar düşmanlık yapması mümkün değil. Bu tamamen bir organizasyon. Bu yürüyenler tamamen FETÖ'cü, arkasında da FETÖ'cüler var. Avrupa'da kamuoyunun gözünde bizi tamamen küçük düşürmeye çalışıyorlar ve bizi düşman etmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Hollandalı ırkçı liderin annesinin Endonezyalı, eşinin ise Macar olduğunu ifade eden Gökçek, "Tam bir kırma Hollandalı, kalkıp böyle safkan Hollandalı falan değil, güya faşistlik taslıyor" eleştirisinde bulundu.

Avrupa'da tehlikeli kampanya

Avrupa'da Müslümanlara ve Türklere karşı yeni bir ırkçı kampanyanın yükseldiğine de işaret eden Gökçek, "Bu çok tehlikeli bir olay, doğru olmayan bir olay. Bugüne kadar kendilerinin reddettiği şeyler" uyarısında bulundu.

"Ne yaptı Türkler, Müslümanlar size, hangi kötülüğü yaptı? Bizim ne kötülüğümüz oldu onlara?" diye soran Başkan Gökçek, "Biz şimdi gidiyoruz diyoruz ki bizim burada seçimimiz var, seçimimiz de 'evet' verin. Bunun Almanya'ya, Hollanda'ya bunun bir başka Avrupa ülkesine olan zararı ne? Sıfır. Herhangi bir zararı yok. Ama sanki böyle bir şey olacakmış gibi inanılmaz bir kampanya yürütülüyor. Ama bunun arkasında tekrar ediyorum FETÖ var" ifadelerini kullandı.

"Avrupa'da Erdoğan korkusu var"

Avrupa'nın Türkiye'den korktuğunu dile getiren Gökçek, "Bunların hepsi referandum korkusu. Yarın sandıktan 'evet' çıkar ve yarın Cumhurbaşkanı olarak tek lider olarak Recep Tayyip Erdoğan seçilirse, bundan sonra icraatı çok daha süratli, çok daha kesin kararlı yapacak. Bu kararlılık Türkiye'yi ciddi anlamda uçurmaya başlayacak" şeklinde konuştu.

Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Sen şu anda dünyanın en büyük havaalanını yapıyorsun, yaklaşık 1 milyon insan gelip geçecek oradan. İngiltere'nin Londra Heathrow havaalanı gidiyor, Almanya'nın Frankfurt'u hepten ortadan kalkıyor. Zaten Dubai'ye kaptırdılar belli oranda imkanı. Şimdi kalkıp bizim de olunca hepten elden gidecek. Diyorlar ki; 'Geliyor Türkiye' Ne olacak halleri."

"Anketlerde evetler yükseldi"

16 Nisan öncesinde iki anket yaptırdığını kaydeden Gökçek, bu anketlerde 'Evet' oylarının, 1 Mart'ta Ankara'da yüzde 55,4 olduğunu, şu anda ise 56.2'ye çıktığını ifade etti. Bundan sonra da 'evet' oylarının Türkiye genelinde yüzde 60'ı geçeceğini düşündüğünü ifade eden Gökçek, "Televizyonlara çıktıkça, anlattıkça, gösterdikçe vatandaş bunları anlıyor. Anladıkça da evetlerin çoğalacağına yüzde yüz inanıyorum" diye konuştu.

"Koalisyonlardan büyüyerek çıkan parti yoktur"

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili bilgiler veren Gökçek, cumhuriyet tarihi boyunca cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanmış anlaşmazlıklardan örnekler verdi. Gökçek, koalisyonların partileri de bitirdiğine işaret ederek, "Koalisyonlara girip de koalisyonlardan büyüyerek çıkan tek bir parti yoktur. DSP, ANAP, DYP hep yok oldu, MHP barajı aşamadı. Koalisyonlar hiçbir partiye yarar getirmez. Yatırım sahipleri kararlı bir kişi görürlerse yatırım yaparlar. 'Erdoğan' için değil her 'doğan' için evet istiyoruz. İstikbal ve istikrar için evet" diye konuştu.

"15 Temmuz'u unutmamamız lazım"

Gökçek, programda, kendisinin hazırlattığı ve FETÖ'cülerin 15 Temmuz'da yaptığı katliamlar, halkın FETÖ'ye karşı direnişi, FETÖ'nün tanklarla zarar verdiği araçlar, FETÖ'nün tanklarına karşı tek başına direnen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 10 bin çalışanının 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği direniş ve 15 Temmuz'da tüm Türkiye'de ayağa kalkışla ilgili görüntüleri izlettirirken de şunları söyledi:

"Bunlar katil, bunlar cani. 250 insanı şehit ettiler, 2 bin 500 insanı da sakat bıraktılar, yaraladılar, gazi oldular vatandaşlarımız. Bu kadar büyük rakam var ve bunların emir verirken nasıl acımasız oldukları telsiz konuşmaları ile medyaya düştü. Ben bunları sık sık 500, bin kişilik gruplara seminerler verip anlatıyorum. İnsanların bir taraftan hıçkırdıklarını, bir taraftan onlara karşı olan hınçlarını görmeniz lazım."
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara