Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gök: Bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değil

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 'Cumhurbaşkanı’nın görev ve sınırları bellidir. Bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değildir, bizim muhatabımız hükümettir, Başbakan’dır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-11 16:39:22

Gök: Bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değil

İHA'nın haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dokunulmazlıklara ilişkin soru üzerine Gök, "Biz dokunulmazlıkla geçici değil kalıcı olmasını ve özellikle kürsü dokunulmazlığı sınırlandırılması konusunda parti programında en net görüşü olan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin görüşü bellidir. Şu anda Meclis'te bekleyen dokunulmazlık dosyalarını kaldıralım ama Bakanlar ne olacak? Yolsuzluklara bulaşmış Bakanların durumu ne olacak? Adalet ve Kalkınma Partisi!'nin imzaya açtığı Metin Cumhuriyet Halk Partisi'nin teklifini karşılamaktan uzaktır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile ilgili bir soru üzerine Gök, "Cumhurbaşkanı'nın görev ve sınırları bellidir. Bu ülkenin bir Başbakan'ı vardır, bu ülkede kim Cumhurbaşkanı kim Başbakan olacak, ona karar versinler. Başbakan konuşmuyor, Cumhurbaşkanı konuşuyor. Bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değildir, bizim muhatabımız da hükümettir, Başbakan'dır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na ilişkin sözlerini ise Gök şöyle değerlendirdi: "Eğer Cumhurbaşkanı iç siyasette çalışmak istiyorsa, daha önce kendisi 'cübbenizi çıkartın siyasete gelin, üniversiteyi bırakın, siyasete girin' diyordu. Biz de Cumhurbaşkanı'na şunu söylüyoruz; ' Eğer siyasete meraklıysan, Cumhurbaşkanlığı'nı bırakır, siyaset alanına girersin. Cumhurbaşkanı'nın işi partiler arasında polemik konusu oluşturacak tartışmaların içinde ye almak değildir."

AK PARTİ'NİN YENİ ANAYASA TEKLİFİ

AK Parti'nin kendi Anayasa teklifini Meclis'e getireceğine ilişkin soruya Gök, "Anayasalar toplumsal uzlaşma metinlerdir. AKP'nin dayatacağı ve dikte edeceği metinler değildir. Meclis dışı partilerin ve sivil toplum örgütlerinin, kanaat önderlerinin bu konuda düşüncesi olan herkesin katılmasını gerektiren uzlaşma metnidir. Anlaşılıyor ki, AKP kendi diktacı anlayışını, başkanlık hevesini bir anayasal metin haline getirme derdinde. O tablo içinde Meclis'e ne getireceklerine bakarız" diye konuştu.

Haber Ara