Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Göçmenlerin Makedonya'ya girişi sürüyor

Göçmenlerin Makedonya'ya girişi sürüyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 16:07:57

Göçmenlerin Makedonya'ya girişi sürüyor
Daha iyi bir yaşam umuduyla AB ülkelerine ulaşmayı amaçlayan göçmenlerin Makedonya'ya girişi devam ediyor.

Makedonya'nın güneyindeki Gevgeli'de üç gündür devam eden göçmen yoğunluğu, bölgede dün göçmen kabul merkezi kurulmasıyla azaldı. Göçmenlerin, ülkeye girişi sorunsuz devam ederken, Makedonya polisi Yunanistan'dan Makedonya'ya geçmek için bekleyen 200'e yakın göçmen bulunduğunu bildirdi.

Polis, 15 dakikada bir 10'ar kişilik gruplar halinde göçmenlerin ülkeye girişine izin veriyor. Makedonya'ya giren göçmenler, yola devam etmeden önce kabul merkezinde kayıt edilip kendilerini ülkenin kuzey sınırına götürecek trenleri bekliyor.

Kabul merkezindeki göçmenlerden Suriyeli Nesir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıl önce Şam'dan Türkiye'ye göç ettiğini, daha sonra tekneyle Yunanistan'a, oradan da Makedonya'ya ulaştığını aktardı. Suriye'de bilgisayar mühendisliği eğitimi aldığını söyleyen Nesir, "Ülkemiz güvenli değil. Güvenli olan Avrupa ülkelerine gitmek istiyoruz" dedi.

Bu arada, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Makedonya İçişleri Bakanı Mitko Çavkov ile Yunanistan-Makedonya sınırında incelemelerde bulundu ve buradaki kabul merkezini ziyaret etti.

Kurz, burada yaptığı açıklamada, göçmen konusunda ortak bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu belirterek, göçmenlerin kayıt altına alınmadan ülkeye girmelerine izin verilmemesi gerektiğini söyledi. AB'nin göçmenlerin önemli rotalarından biri haline gelen Makedonya'ya da ilgi göstermesi gerektiğine işaret eden Kurz, Avusturya'nın Makedonya'ya yardım etmeye devam edeceğini kaydetti.

Makedonya İçişleri Bakanı Çavkov da sınırda en fazla göçmen yoğunluğunun yaşandığı cumartesi günü bölgede 8 bin kişinin bulunduğuna işaret ederek, bu sayının Gevgeli'nin nüfusunun üçte biri olduğunu vurguladı. Göçmen krizinin devam edeceğini söyleyen Çavkov, sorunun çözümü için AB'den somut adımlar beklediklerini ifade etti.

Haber Ara