Dolar

32,5261

Euro

34,9768

Altın

2.429,56

Bist

9.805,51

'Göç, terörizmin Truva atıdır'

Irkçı politikaları ile tanınan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacı krizinin yavaşladığını ama son bulmadığını belirterek, 'Şimdi bu dakikada bile kuşatma altındayız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 09:52:53

'Göç, terörizmin Truva atıdır'

Sputnik'in haberine göre Macaristan'ın sınır bölgelerinde görevlendirilmesi planlanan 'sınır avcıları' programından mezun olan görevlilerin yemin töreninde sığınmacı krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Orban, "Şimdi bu dakikada bile kuşatma altındayız" dedi.

Sığınmacı krizinin yavaşladığını ama son bulmadığını, bu yüzden her duruma karşı hazırlıklı olunması gerektiğini savunan Orban, "Günlük binlerce yasa dışı sığınmacı yerine yüzlercesi hakkında haberler duyuyoruz. Yine de arkamıza yaslanamayız çünkü sadece iki büyük saldırı arasında cephemizi güçlendirmek için vakit kazandık. Fırtına son bulmadı sadece biraz sakinleşti" diye konuştu.

Sınırdaki baskının son bulmadığını bilakis önümüzdeki yıllarda da milyonlarca insanın daha iyi bir yaşam umuduyla yollara düşmeye hazırlandığını iddia eden Orban, "Buraya gelmek isteyenler buradaki kültür ve adetlere göre yaşamak istemiyorlar, bilakis kendi kültürlerini Avrupa yaşam seviyesinde yaşamak istiyorlar. Göç, terörizmin Truva atıdır" dedi.

 

 

Haber Ara