Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Göbek sarkması neden olur? Göbek sarkması düzleşir mi?

İstenilmeyen hatta moral bozucu bir durum olan göbek sarkması neden olur? Sarkmış göbekler düzleşir mi? Kısa zamanda sarkmış göbeklerden kurtulma yöntemi var mıdır? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-29 06:26:33

Göbek sarkması neden olur? Göbek sarkması düzleşir mi?

Günümüz insanlarının en büyük problemlerinden bir tanesi hareketsiz yaşam ve sonrasında meydana gelen hem fiziksel hemde psikolojik rahatsızlıklar olmaktadır. Bunun yanda da insanların fiziksel görünümleri de istenilmeyen şekiller almaktadır ki; bunlar arasında birinci sırada göbek sarkması gelmektedir. Peki göbek sarkması neden olur? Göbek sarkması düzleşir mi?

Göbek sarkmasında asıl nedeni cildin yüzey alanı yani derimiz olması gerektiğinden fazla olması durumdur.

Peki neden göbek bölgesinde derimiz gerektiğinden fazla bir alana sahip oluyor? Bu durum bir kaç farklı nedene bağlı olabilmektedir. Doğum, aşırı kilo alma, hızlı kilo verme, hareketsizlikten dolayı karın kaslarımızın kendisini salması sayılabilir.

Sağlıkı bir hayat ve güzel bir fiziki görünüm için yeterli ve dengeli beslenmek şarttır. Gereğinden fazla alınan besinler insan vücudunda yağ olarak depolanır. Peki neden depolanan yağlar genellikle göbek çevresinde olur? Aslında bunun yine insan vücudunun yapısyla alakası olduğu görülmektedir. İnsan vücudu fazla besinleri, en az hareket eden yerde depolar. Çevremize baktığımızda monoton yaşayan ve masabaşı iş yapan kişilerin karın kasları çalıştırmakla pek işleri olmadığı için göbeklerinin daha fazla olduğu görülmektedir.

Genel bir kural; korunma, kurtulmadan daha kolaydır!

Göbek sarkmasını engellemek için ilk şartımızı göbek çevresinden yağ oluşumunu engellemektir. Düzenli ve yeterli beslenmeye dikkat edip, karın kaslarının düzenli araklıklara çalışmasının sağlamak çok büyük oranda göbek oluşumunu engelleyecektir. Aslında burayla alakalı mizahi bir ifade halk arasında söylenmektedir; "Çok yeyip sen onu taşıyacağına, az ye o seni taşısın."

Peki göbek sarkması var ise ne yapılmalıdır?

Göbekte sarkma oluşmuşsa ilk olarak şunu kabul etmemiz gerekir ki; cerrahi yöntem haricinde kısa sürede göbek sarkması düzelmez. Buna psikolojik olarak kendimizi hazır etmemiz gerkemektedir. Kısa sürede göbek sarkmasından kurtulmak için yapılan cerrahi yöntemlerinde birçok riskleri ve istenilmeyen sonuçları olduğu unutulmamalıdır. Sağlıklı bir şekilde göbek sarkmasından kurutlmak istiyorsak orta ve uzun vadede bu işin olacağını kabullenip ona göre kendimizi hazırlamalıyız.

Orta ve uzun vadede göbek sarkmasından kurutulmak için iki ana konuya odaklamak gerekmektedir. Birincisi dengeli ve düzenli beslenme, ikinicisi ise doğru ve düzenli spor yapmaktır.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara