Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Almanya’da gıda kıtlığı ve iflas kapıda

Almanya'daki gıda üreticileri, enerji krizi nedeniyle yaklaşan gıda kıtlığı konusunda uyarı yayınladı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-09-24 13:03:59

Almanya’da gıda kıtlığı ve iflas kapıda

Die Welt'e göre, Almanya'nın dondurulmuş ve taze gıda üreticileri, artan enerji fiyatlarının yakında kendilerini operasyonları durdurmaya zorlayabileceği konusunda uyarı yayınladı.

Sektör çalışanları tarafından kaleme alınan mektupta, “Almanya'daki insanlar için günlük gıda arzında önemli arz boşlukları var. Durum ciddi olmaktan daha da fazla. Şirketler artık üretim hatlarının yakında duracağından ve gıda dağıtımı için soğuk lojistik merkezlerinin kapatılacağından korkuyor. Hatta bazıları olası bir iflasa hazırlanıyor” denildi.

Mektup, Alman Dondurulmuş Gıda Enstitüsü ve Alman Soğuk Hava Deposu ve Lojistik Şirketleri Birliği tarafından yazıldı ve diğer beş endüstri grubu tarafından imzalandı.

Başbakan Olaf Scholz, Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Federal Gıda Bakanı Cem Özdemir'e hitaben yazıldı.

Mektubun yazarlarına göre, gıda üreticilerinin mali durumu her geçen gün kötüye gidiyor ve bu da yakında sektörde bir iflas dalgasıyla sonuçlanabilir.

Durumu kurtarmak için hükümet müdahalesinin gerekli olduğu konusunda uyarıyorlar. Özellikle derin dondurucu zincirindeki enerji yoğun orta ölçekli üreticiler için finansal destek çağrısında bulunuyorlar.

Kaynak: Russian Today, TRTHaber

Haber Ara