Dolar

32,3342

Euro

35,1881

Altın

2.247,61

Bist

8.718,11

Gizemli ve parlak yeşil renkli bir kuyruklu yıldız, dünyaya doğru yaklaşıyor!

Gizemli ve yeşil renkli parlak bir kuyruklu yıldızın, Mars'ın yörüngesine yaklaştığı ve güneşe doğru ilerlediği, bu ay içinde de dünyaya yaklaşacağı bildirildi. Gök bilimcileri, kuyruklu yıldızın, dünya için bir tehlike oluşturmayacağını öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-02 16:27:47

Gizemli ve parlak yeşil renkli bir kuyruklu yıldız, dünyaya doğru yaklaşıyor!

5e83331142360445893a9c1b

Gizemli ve yeşil renkli parlak bir kuyruklu yıldızının, Mars'ın yörüngesine yaklaştığı ve güneşe doğru ilerlediği, bu ay içinde de dünyaya yaklaşacağı bildirildi.

Dünyada koronavirüsü kabusu yaşanırken, gezegende/gökyüzünde de ilginç gelişmeler yaşanıyor.

ET1Vyw_WoAAz2qO

Önceki gün Nijerya'ya düşen ve düştüğü büyük bir çukur açan meteordan sonra; gökyüzünde de Jüpiter'in 5 katı büyüklüğünde gizemli ve yeşil renkli parlak bir kuyruklu yıldızın, gece gökyüzünü aydınlattığı görüntülendi.

Atlas kuyruklı yıldızının, bu ay sonunda Dünya'dan daha parlak görüneceği bildirildi.

Kuyruklu yıldızın kayalık buzlu çekirdeğinin tam büyüklüğü bilinmiyor.

Mars'ın yörüngesine yaklaşan ve güneşe doğru ilerlediği tesbit edilen kuyruklu yıldızın, bu ay içinde dünyaya yaklaşacağı bildirildi.

EURrDVBWoAMgweL

İç güneş sistemine doğru döndüğünde, gece gökyüzündeki en parlak nesnelerden biri olacak.

Geçen Aralık ayında keşfedilden kuyruklu yıldızın, dünya için bir tehlike oluşturmayacağı öne sürülürken; dünyadan 72 mil uzakta olacağı ve çok parlak gözükeceği bildirildi.

Bu gizemli uzay nesnesinin fotoğraflarını çeken Avusturya'dan Michael Gagger'a göre Atlas kuyruklu yıldızı, atmosferiyle aynı boyutta bir kuyruğa sahip.

SpaceWeatherArchive tarafından hazırlanan bir rapora göre, kuyruklu yıldızın uzaya büyük miktarda gaz ve toz püskürtebileceği öne sürüldü.

28 Aralık 2019'da ilk keşf edildiğine kuyruklu yıldız loştu ve bir teleskopla görülebiliyordu. Yaklaştıkça daha parlak hale geldi ve şimdi dürbünle görülebiliyor.

Kuyruklu yıldız, iç güneş sistemine yaklaştıkça genişleyeceği ve bu noktada gökbilimcilerin beklediğinden daha parlak olacak.

Atlas kuyruklu yıldızının, şu anda güneş sistemindeki en büyük ‘yeşil gövde'ye sahip olduğu ve rengi kuyruklu yıldızların ortak molekülü olan diatomik karbondan geldiği bildirildi.

Gök bilimciler, kuyruklu yıldızın bu ay içinde çıplak gözle görülebileceğini öne sürdü.

Kaynak: Daily Mail

 

Haber Ara