Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

'Gizemli göl'de sonbahar renkleri büyülüyor

Kahramanmaraş'ın eşsiz doğal güzellikleri arasında yer alan ve kaynağı tespit edilemediği için gizemini koruyan Yeşilgöz Gölü, suyunun ve sonbaharın renkleriyle ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor- Antalyalı ziyaretçi Güner: - 'Buranın doğallığı bozulmamış, insan eli değmemiş'- İzmirli Gürbüz: - 'Yeşilgöz'de kartpostallık fotoğraflar çektirdik, hepsi birbirinden güzeldi. Burası bizde güzel b

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-08 11:14:53

'Gizemli göl'de sonbahar renkleri büyülüyor
İSMAİL HAKKI DEMİR - Kahramanmaraş'ın eşsiz doğal güzellikleri arasında yer alan ve kaynağı tespit edilemediği için gizemini koruyan Yeşilgöz Gölü, suyunun ve sonbaharın renkleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki merkez Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Mahallesi'nde bulunan Yeşilgöz Gölü, dört mevsim kendine has rengiyle dikkati çekiyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sualtı Topluluğu ile Anadolu Speleoloji Grubu Derneği üyelerince yürütülen çalışmaya rağmen kaynağı bulunamayan göl, bu yönüyle de gizemini koruyor.

Özellikle yaz aylarında piknik yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan göl, sonbaharda sararan ağaç yapraklarının suya yansımasıyla yeşil ve sarı tonda renk cümbüşü oluşturuyor.

Doğal akvaryumu andıran Yeşilgöz Gölü, rengiyle ve gizemiyle dört mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

- "Doğası bozulmamış"

Antalya'dan Yeşilgöz'ü görmeye gelen Kadir Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleketinde de çok güzel yerler olduğunu ancak buradaki gölün kendisini adeta büyülediğini belirtti.

Kahramanmaraş'ın doğal güzellikleriyle çok güzel bir yer olduğunu anlatan Güner, "Buranın doğallığı bozulmamış, insan eli değmemiş. İnsan eli değen yerler olsa da dokusu bozulmadığı için halen çok güzel duruyor." dedi.

Güner, Yeşilgöz'ü merak ettikleri için geldiklerini dile getirerek, suyunun kaynağı bulunamayan gölün, sonbaharda büründüğü farklı güzelliğe şahitlik ettiklerini söyledi.

Büşra Karataş ise Kahramanmaraşlı olduğunu ancak 20 yıldır şehir dışında yaşadığını belirtti.

Kentin doğal güzelliklerini çok sevdiğini anlatan Karataş, yıllar sonra Yeşilgöz'ü gördüğü için mutlu olduğunu kaydetti.

İzmir'den gelen Hakan Gürbüz de Kahramanmaraş'a nişanlısının ailesini ziyarete geldiklerini, tavsiye üzerine de Yeşilgöz'ü gördüklerini belirtti.

Kentin doğasına hayran kaldığını anlatan Gürbüz, "Buranın halkının doğaya çok temiz baktığını gördüm. Böyle güzel bir yere sahip oldukları için çok şanslılar. Buranın değerini gerçekten bilmeleri gerekiyor. Yeşilgöz'de kartpostallık fotoğraflar çektirdik, hepsi bir birinden güzeldi. Burası bizde güzel bir anı olarak kalacak." diye konuştu.

Haber Ara