Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

GİRİŞİMCİ KADINLAR - Kuaförde işçiydi güzellik merkezinin sahibi oldu

Bitlis'in Hizan ilçesinde 2 yıl bir kuaförde çalışan Müzeyyen Gümüş, aldığı devlet desteği ile açtığı güzellik merkezinde işinin patronu oldu- Gümüş:- 'İşlerim çok güzel gidiyor. Kendimi geliştireceğim ve iş yerimi büyüteceğim. Lazer ve gelinlik alanında da işimi geliştirmeyi düşünüyorum. Bunları da yaptığımda istihdam sayısını artıracağım' - 'Bence bütün kadınlar bir iş yapmalı ve kimseye muh

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-20 11:19:25

GİRİŞİMCİ KADINLAR - Kuaförde işçiydi güzellik merkezinin sahibi oldu
ŞENER TOKTAŞ/AHMET OKUR - Bitlis'in Hizan ilçesinde 2 yıl bir kuaförde işçi olarak çalışan Müzeyyen Gümüş, aldığı devlet desteği ile güzellik merkezi açtı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi Edebiyat Bölümü mezunu olan Gümüş, 2 yıl bir kadın kuaföründe çalıştıktan sonra ailesinin desteği ile kendi iş yerini açmaya karar verdi.

Gümüş, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı 80 bin liralık hibeyle, 2 yıl önce Hizan Güzellik Merkezi ve Kuaför Salonunu açtı.

Doğuda kadın olmanın zorluğuna rağmen gösterdiği azimle ayaklarının üzerinde durmayı başaran Gümüş, ilçedeki diğer kadınlara da örnek oldu.

- "İşimi daha da geliştireceğim"

Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi iş yerini kurmak için başvurduğu DAKA'dan 30 bin, KOSGEB'ten de 50 bin lira hibe aldığını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Bu hibelerle kendi işimi kurdum. İşlerim çok güzel gidiyor. Bir sıkıntı yok. Kendimi geliştireceğim ve iş yerimi büyüteceğim. Lazer ve gelinlik alanında da işimi geliştirmeyi düşünüyorum. Bunları da yaptığımda istihdam sayısını artıracağım. İlçede bu kadar geniş kapsamlı bir iş yeri yok."

- "Başarıyı, başarı yapan azimdir"

Gümüş, üniversiteden mezun olduğu bölümle ilgili bir iş yapmadığını, insanın sevdiği meslekte çalışması gerektiğini ifade etti.

Kendisine babası başta olmak üzere ailesinin büyük destek olduğunun altını çizen Gümüş, "Sağ olsun devlet de büyük bir imkan sundu. Hibe kısmı benim için çok iyi oldu. Aileme yük olmadan böyle bir iş yapıyorum, onlara destek oluyorum. Güzel bir şey. Bence bütün kadınlar bir iş yapmalı ve kimseye muhtaç olmadan ayaklarının üzerinde durmalı. Başarıyı başarı yapan azimdir. Bunun erkeği ve kadını yoktur. Başarı başarıdır." sözlerine yer verdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara