Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Girişimci işadamı Umut Önder Altıntaş: Pandemi krizini el ele aşacağız

Koronavirüspandemisi ekonomiyi olumsuz etkiledi. Altıntaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Umut Önder Altıntaş, ekonomiyi ayakta tutmanın ancak işbirliğiyle mümkün olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-24 14:22:05

Girişimci işadamı Umut Önder Altıntaş: Pandemi krizini el ele aşacağız

Ölümcül koronavirüs salgını küresel çapta bir ekonomik krize yol açtı. Bu dönemde “İş yerleri tekrar açılacak mı?”, “Yeniden istihdam sağlanacak mı?” soruları da gündeme oturdu. Altıntaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı, TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Üyesi Umut Önder Altıntaş, krizden çıkış için işbirliği ve fedakârlık yapmak gerektiğini söyledi: “Tüm dünyada şu anda en önemli husus, insan sağlığı. Herkesin isteği bu dönemi en az kayıpla bertaraf edebilmek. Tabii bu da istisnasız her yurttaşın ve her kurumun tedbirlere uymasını gerektiriyor. İnsan sağlığını ön plana alırken, aynı zamanda ekonomik çarkların dönmesi ve ülkedeki her türlü üretimin de aksamadan devam etmesi gerekiyor. Şu anda hammadde temininden işgücüne kadar her kesimin olumsuz etkilendiği bir süreç yaşıyoruz. Ekonomiyi ayakta tutmak zorundayız. Ancak bu yükü yalnızca devlete yükleyemeyiz. İşverenden çalışana herkesin fedakârlıkta bulunması şart. Pandemi krizini el ele vererek aşacağız.”

LOJİSTİK SEKTÖRÜ ÖNEM KAZANACAK

Girişimci işadamı, pandemi sonrasına dair öngörülerini de açıkladı: “Pandemi sonrasında çalışma ritüelleri değişecek. Özellikle otomasyon, bilişim, yazılım ve lojistik sektörlerinin daha da önem kazanacağını düşünüyorum. Tabii bu da önemli bir enerji ve doğal kaynak üretimini gerektirecektir. Biz de Altıntaş Holding olarak gelecek döneme hazırlıklı olmak adına yazılım ve bilişim sektörüne yönelik birtakım girişimlerde bulunduk.”

Haber Ara