Dolar

32,5314

Euro

34,8739

Altın

2.432,39

Bist

9.645,02

Giresunspor'un eski başkanı Bozbağ'dan Vedat Muriç açıklaması: Milli Takım için yalvardım

Giresunspor'un eski başkanı Mustafa Temel Bozbağ, Vedat Muriç'i milli takımlara önerdiğini hatta bu süreçte yalvardığını ifade ederken karşılık bulamadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-13 12:57:09

Giresunspor'un eski başkanı Bozbağ'dan Vedat Muriç açıklaması: Milli Takım için yalvardım

Giresunspor'un eski başkanı Mustafa Temel Bozbağ, Yeni Şafak'tan Mustafa Göksel'e konuştu. Son günlerde Türkiye'nin en çok konuştuğu futbolcuların başında gelen Vedat Muriç ile ilgili, oyuncuyu izledikten sonra çok etkilendiğini ve Giresunspor'a transferini gerçekleştirdiğini söyleyen Bozbağ, Muriç'i milli takımlara önerdiğini hatta bu süreçte yalvardığını ifade ederken karşılık bulamadığını söyledi.

İşte Mustafa Temel Bozbağ'ın açıklamaları:

"HAYRAN KALDIM"

"Vedat'ı Eskişehirspor getirdi. O süreçte deneniyordu. Ertuğrul Sağlam dönemiydi. Onlar beğenmedi. Ben videolarını izlemiştim. Hayran kaldım. Çok cüzi bir miktara transferini gerçekleştirdik. Çok çalıştı ve kendini geliştirdi. Giresunspor'a ilk geldiğinde böyle değildi tabii ki ama çalışmalarının karşılığını aldı. Vedat'ı Giresunspor'daki performansı sonrasında Konyaspor istedi. Aykut Kocaman vardı o zaman Konya'nın başında. Sonra bir anda transferden vazgeçtiler. Sonrasında İlhan Cavcav, beni aradı. Bana da çok güvenir. 'Vedat'ı bize ver' dedi. Rahatsızlığı vardı evine kadar gittim ve anlaştık. Sonrasında Gençlerbirliği'ne transferi gerçekleşti."

44_28
Giresunspor'un eski başkanı Mustafa Temel Bozbağ

"MİLLİ TAKIM İÇİN YALVARDIM"

"Vedat Muriç'e Türk pasaportu aldırmaya çalıştık. Zaten hakkıydı. Bakanlar Kurulu kararıyla Türk kimliğini çıkarttık. O dönemde milli takımda oynaması için yalvardım, herkesi gezdim ancak karşılık göremedim. Başka milli takıma gitmesin diye söyledik, önerdik ancak sonuç alamadık. Vedat'ın Türk kimliği var. Yabancı sınırının tekrar getirilmesi halinde yerli statüsünde oynayabilir. Milli takım uygunluğu konusundaki detayı bilemem ancak oyuncunun Türk kimliği var. Bu sebeple bu oyuncuyu yabancı statüsünde oynatamazsınız. Vedat Fenerbahçe'de gol attı diye demiyorum. Çok temiz çocuk. Çok büyük takıma gidecek. Komple bir oyuncu ve gelişmeye devam ediyor."

VEDAT MURİÇ: TÜRKİYE'Yİ İSTİYORUM

Giresunspor'dan Gençlerbirliği'ne transferi sürecinde açıklamalarda bulunan Vedat Muriç, Türkiye Milli Takımı formasını giymek istediğini dile getirmişti. Muriç, milli takım antrenörü Abdullah Ercan'ın Samsunspor maçında kendisini izlemeye geldiğini ve beğendiğini söylemişti. Golcü oyuncu evrak sorunlarının giderilmediğini bu yüzden de Kosova'nın davetini kabul edeceğini dile getirmişti.

Haber Ara