Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Giresun Valisi Karahan: 'Hedef güvenlik güçleriydi'

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun-Gümüşhane sınırında teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu yaralanan işçi Abdurrahman Bekirefendioğl

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 21:56:53

Giresun Valisi Karahan: 'Hedef güvenlik güçleriydi'
Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun-Gümüşhane sınırında teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu yaralanan işçi Abdurrahman Bekirefendioğlu'nun sağlık durumuyla ilgili hastaneden bilgi aldı.

Vali Karahan, Giresun-Gümüşhane sınırında Yaşmaklı Barajı'nda teröristlerin araziye tuzakladıkları mayının patlaması sonucu yaralanan işçi Abdurrahman Bekirefendioğlu'nu tedavi gördüğü Giresun Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Vali Karahan, Başhekimi Tuncer Öztürk'ten bilgi aldıktan sonra aileye de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Karahan, "6 Mayısta orada bildiğiniz gibi bir teknik eleman yaralanmış daha sonra mefta olmuştu. Mayın olarak düşündüğümüz bir patlayıcının üzerine basarak Abdurrahman arkadaşımızın yaralandı, şuanda ameliyatta. Bacağının yara almış. Böyle bir müessif olayla karşı karşıyayız. Bildiğinizi gibi bölgemizde bir süredir maalesef üzücü olaylar yaşadık" dedi.

"HEDEF GÜVENLİK GÜÇLERİYDİ"

"Mantıklı olarak düşündüğümüz bu olayların müdahale edecek emniyet güçlerinin geçebileceği, kontrol edebileceğini değerlendirdiğimiz bir noktaya bu mayın yerleştirildiğini değerlendiriyoruz" diyen Karahan, "Arkadaşımızın bilinci olmadan basması sonucu yaralanmasıyla karşı karşıyayız. Terörle ilgili ilimizde yok edilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgeyi daha önce bizde olay yeri incelemesi olarak yapmıştık. Ekip halinde gitti. Geçen cuma günü. Bugünde böyle bir olayla karşılaştık. Bölgede arama ve tarama faaliyetlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

"BÖLGEDE YAPILANMA VE EYLEM ARAYIŞINDALAR"

Terör konusunun sıkça yaşanmasıyla bazı duyumların kendilerine geldiğini belirten Karahan, "O tür duyumları biz ihtiyatla karşılıyoruz. Çünkü terör amaçlı bir sansasyonel amaçlı ses getirecek bir eylem değil. Bölgede ciddi bir yapılanma ve eylem arayışında olduklarını biliyoruz. Bizde ona karşı tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Dediğim gibi çevre ve arazi şartları, bitki örtüsü özellikle bu bizim için büyük bir dezavantaj ancak ona rağmen hem teknik imkânlarımızı seferber ederek hem insan unsurunu arazide polis ve jandarma anlamında kullanarak bu belayı def etmek için bütün gücümüzle gece gündüz gayret ediyoruz" dedi.

Bazı çıkan haberlere itibar edilmemesini ve resmi açıklamanın beklenilmesini isteyen Karahan, "Bu sıcak haberle şok haberle tabi çoğu zaman çok doğrulanmadan verilen haberler. Onlara itibar edilmemesi. Bizim resmi açıklamalarımız olay üzerinden makul bir süre geçtikten sonra ve bizde olayın mahiyetini net olarak anladıktan sonra bizde zaten sizleri bilgilendiriyoruz.

Burada kamuoyunun terörle mücadelede devlet güçlerine destek olması, bilgi paylaşımı ve haber vermesi çok önemli. Bu konuda bu şehrimizde sıkıntımız yok. Vatandaşımızı görürse duyarsa bizi zaten bilgilendiriyor ama bunu daha seri daha pratik yolla yapılmasını bekliyoruz. Yalnız teröristler bu konuda vatandaşlarını duyarlılığını bildikleri için bu konuda azami dikkat gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, mayına basma sonucu yaralı olarak Giresun Devlet Hastanesine kaldırılan 1 çocuk babası Abdurrahman Bekirefendioğlu'nun 20 gün önce işe başladığı ve eşinin de hamile olduğu öğrenildi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara