Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

Gheorghe Hagi'nin takımı Romanya'da şampiyon!

Gheorghe Hagi'nin takımı Viitorul Constanta, Romanya Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-14 09:42:30

Gheorghe Hagi'nin takımı Romanya'da şampiyon!

Galatasaray'ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi'nin sahibi olduğu ve aynı zamanda teknik direktörlüğünü yaptığı Viitorul Constanta, Romanya Birinci Futbol Ligi'nde sezonu şampiyon tamamladı.

Viitorul Constanta, Şampiyonluk Grubu'ndaki son hafta maçında CFR Cluj'u ağırladı. Sahadan Gabriel Iancu'nun 65. dakikada attığı golle 1-0 galip ayrılan Viitorul Constanta, puanını 44'e yükseltti ve eski adı Steaua Bükreş olan FCSB takımını ikili averajda geçerek tarihindeki ilk birinci lig şampiyonluğuna ulaştı.

Hagi tarafından 2009'da kurulan ve Romanya Üçüncü Futbol Ligi'nde profesyonel mücadelesine başlayan Viitorul Constanta, kuruluşunun 8. yılında en üst ligde şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

GALATASARAY'DAN TEBRİK MESAJI

Galatasaray Spor Kulübü de Rumen teknik adamı kutlayarak, "Sıfırdan kurduğu Viitorul Constanta ile Romanya Ligi şampiyonu olan efsanemiz Gheorghe Hagi'yi tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hagi, Socrates'in mart ayı sayısında dergiye röportaj vermişti. Rumen efsane, projesini "Viitorul'un şu andaki hedefi ve görevi oyuncu yetiştirmek. Avrupa'da başarı ya da ligde şampiyon olmak değil. Oyuncu yetiştiriyor ve satıyoruz. Viitorul'un arkasında akademi var. Sürekli bu akademi kelimesini söylüyorum çünkü oyuncu yetiştirmekten başka düşüncemiz yok. Yaklaşık 2 buçuk milyon dolarlık bir bütçemiz var. Bizim hedefimiz ligde kalmaktı." sözleriyle anlatmıştı.

Haber Ara