Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Gezi Parkı'nı gören odasından düzenek çıktı: İstanbul'da ajan alarmı

İstanbul Taksim'de bir Alman vatandaşı tuttuğu otel odasına düzenek kurarak, otelin penceresinden caddeye doğru siyasi içerikli bildiri yağdırdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-02 08:52:19

Gezi Parkı'nı gören odasından düzenek çıktı: İstanbul'da ajan alarmı

Olay, Taksim'de Gezi Parkı karşısındaki bir otelde meydana geldi. Otele gelen Alman vatandaşı E. M. S. (26), Gezi Parkına bakan bir oda tuttu.

E. M. S. gece saatlerinde otelden dışarı çıktı. Sabah olduğunda otel odasından caddeye doğru bildiri yağdığını gören otel görevlileri durumu polise haber verdi.

DÜZENEK UZAKTAN KUMANDA İLE ÇALIŞTIRILDI

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri bildirinin hangi odadan atıldığını tespit ederek odaya girdi. Otel odasına giren polis ekipleri odada otelden ayrı internet ağı, kamera sistemi ve yazıcıdan oluşan düzenek buldu.

Otel odasında inceleme yapılması için Olay Yeri İnceleme ekipleri çağrıldı. Ekipler odada detaylı bir inceleme yaparak delil topladı. Polisler, düzeneğin özel olarak kurulduğunu uzaktan kumanda ile çalıştırıldığını tespit etti.

POLİS ALMAN ŞÜPHELİYİ ARIYOR

E. M. S.'nin hazırladığı bildiriyi dağıtmak için internet üzerinden yazıcıya komut vererek bildirilerin sokağa düşmesini sağladığı tespit edildi. Odadaki kamera sistemi ile de bütün bu sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol ettiği anlaşıldı.

Polis siyasi içerikli bildirinin atıldığı düzenekle ilgili E.M.S..'yi arıyor.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara