Dolar

32,5012

Euro

34,9386

Altın

2.434,54

Bist

9.716,77

Gezi'nin aktörlerinden Tayfun Kahraman İBB yönetimine atandı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi olaylarının aktörlerinden biri olan Tayfun Kahraman’ı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na atadı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-06 10:59:59

Gezi'nin aktörlerinden Tayfun Kahraman İBB yönetimine atandı

Yeni Şafak'tan M. Şakir Saraç'ın haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi olaylarının aktörlerinden biri olan Tayfun Kahraman'ı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'na atadı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre Kahraman, Gezi olaylarının büyütülüp, ülkeye yayılması için Anadolu Kültür Vakfında yapılan toplantılara katılan 40 kişilik çekirdek kadrodaydı.

Habere göre bir dönem cezaevinde de yatan Kahraman, hali hazırda "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla yargılanıyor.

resized_1a7dc-24878b67mansetc

Kahraman'ın Taksim'den yaptığı haberlerle tanınan Fransız Gazeteci Laure Siegel'le yaptığı görüşme de iddianamede yer alıyor.

önemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile yaptığı görüşmeye katılan isimlerden biri olan Kahraman, görüşmenin sonrasında grup adına açıklama yapmış, Gezi Parkı, park olarak kalmalıdır. Topçu Kışlası projesinin iptal edildiği açıklanmalıdır. AKM'nin yıkılmayacağı açıklanmalıdır. Olaylardaki sorumlular görevden alınmalıdır. Gaz bombası kullanımı yasaklanmalıdır. Gözaltındaki yurttaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve haklarında hiçbir soruşturma açılmamalıdır. İfade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara