Dolar

32,5213

Euro

34,9195

Altın

2.422,67

Bist

9.722,09

'Geriye Erdoğan'a suikast kalıyor' sözlerine cevap

Kalın, 'Geriye Erdoğan'a suikast kalıyor' yorumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-24 17:40:31

'Geriye Erdoğan'a suikast kalıyor' sözlerine cevap

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında bir televizyon kanalındaki "Geriye Erdoğan'a suikast kalıyor" yorumuyla ilgili açıklama yaptı.

Beştepe'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kalın, "Bunun hukuki sonucu olacaktır, sonuçlarına katlanacaklar" dedi.

Kalın'ın açıklamaları şöyle:

"Avrupa'nın en faşist ve ırkçı siyasetçisi bile 16 Nisan'da referandum tercihini sorgulamayı kendinde bulabilmektedir. Bunların normalleşmesine asla izin vermeyeceğiz. Bunlar başka bir planın parçası olarak gündeme getirilmektedir. Biz elimizden gelen bütün imkanları sergileyeceğiz ve bu faşizan yaklaşımlara izin vermeyeceğiz.

Bazı Batılı aydınların bir şeylerin sonunu ilan ettiklerini görüyoruz sık sık. Tarihin, siyasetin, sanatın son ilan etme alışkanlığı olduğunu görüyoruz. Türkiye'de de bir şeylerin sonu geliyor gibi açıklamaların yapıldığını görüyoruz. Bizim için her şey yeni başlıyor.

Referandum sonuçlarından rahatsız olmalarının nedenlerinden biri budur. Erdoğan'ın bileğini bükemedikleri için bu söylemleri normalleştirerek kendilerine bir alan açmaya çalışıyorlar. Boşuna bu konularda herhangi bir heves içinde olmasınlar. Biz AB ile iyi ilişkiler içinde olmayı istiyoruz. Güven ve çıkara dayalı bir ilişkinin gelişmesi gerekir."

 

 

Haber Ara