Dolar

32,5258

Euro

34,7471

Altın

2.490,46

Bist

9.524,59

Geri dönüşüm ameliyatı nedir? Geri dönüşüm ameliyatı riskli mi, nasıl yapılır?

Seren Serengil'in aşırı kilo kaybından dolayı sağlık sorunları yaşadığı ve geri dönüşüm ameliyatı olacağı öğrenildi. Geri dönüşüm ameliyatı nedir, riskli midir merak konusu oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-06 15:46:10

Geri dönüşüm ameliyatı nedir? Geri dönüşüm ameliyatı riskli mi, nasıl yapılır?

Şarkıcı ve sunucu Seren Serengil geri dönüşüm ameliyatı olacağını açıkladı ve bu ameliyat hakkındaki bilgiler araştırılmaya başladı.

Magazin programı sunuculuğu yapan Seren Serengil, sağlık sorunları yaşadığını duyurdu. Instagram hesabından açıklama yapan Serengil, “Sevgili canlarım, o kadar merak edenim ve sevenim varmış ki insan hastayken en çok ihtiyacı olan şey buymuş. Maalesef büyük sağlık sorunları yaşıyorum. 46 kiloya düştüm ve vermeye devam ediyorum. Geri dönüşüm ameliyatına vücut hazır mı, şu aşamada kaldırır mı vücut. Bazen aylarca yoğun bakımda kalabiliyormuşuz. Tehlikeli ve zor bir süreç ama öte yandan da olmasam yaza çıkmazmışım. Dualarınızla yine bunu da atlatacağım. İyiyim. Dinleniyorum, serum takılıyor. İyi olacağım İnşallah.'' açıklamasının ardından geri dönüşüm ameliyatı merak edilen soruların arasına girdi.

Geri dönüşüm ameliyatı ne demek? Seren Serengil'in olacağı geri dönüşüm ameliyatı nedir? Riskli mi, ölümcül mü? gibi sorulara hayranları yanıt arıyor.

GERİ DÖNÜŞÜM AMELİYATI NEDİR?

Seren Serengil 4 yıl önce hayalindeki kiloya kavuşmak için mide küçültme ameliyatı olup 25 kilo vermişti. O dönemde Serengil'in ameliyat olma kriterlerine uyup uymadığı da tartışma konusu olmuştu.

Aşırı kilo kaybeden Serengil'in sağlık sorunları ortaya çıktı. Anoreksiya olmaya doğru giden Serengil'in geri dönüşüm ameliyatı olması gerektiği söylendi.

Mide kelepçesi ameliyatında mideyle yemek borusu arasına silikondan yapılmış halka şeklinde bir bant yerleştirilir. Bu bant cilt altına konulan bir cihaz yardımıyla şişirilir ya da gevşetilir. Bu şekilde hastanın kilo verme hızına göre bandın açıklığı kolaylıkla ayarlanabilir.

Hastanın kilo verme hızına göre kelepçenin açıklığı her zaman ayarlanabilir. Bir sorun olmadığı takdirde kelepçe ömür boyu kalabilir.

Bir sorun yaşandığında kelepçe çıkarılarak sorun kolaylıkla giderilebilir; yani geri dönüşümlü bir ameliyattır.

Seren Serengil'in olacağı geri dönüşüm ameliyatı da midesine takılacak kelepçesinin geri çıkarılma işlemidir.

Haber Ara