Dolar

32,5578

Euro

34,9923

Altın

2.436,33

Bist

9.774,46

Gergerlioğlu: Ben dün CHP'yi desteklemiştim; bugün destek gelmiyor

Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlik gerekçesiyle reddetmesinin ardından eylemini evine taşıyacağını açıklayan Gergerlioğlu açıklamada bulundu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-01 15:11:45

Gergerlioğlu: Ben dün CHP'yi desteklemiştim; bugün destek gelmiyor

Euronews'e konuşan Gergerlioğlu şunları söyledi:

“Ben elimden geldiği kadarıyla Adalet Yürüyüşü'nü destekledim. Hatta millet bana dönüp dedi ki, ‘Arkadaş sen CHP'li misin? N'oluyor Ömer, bu kadar net destek veriyorsun? Benim canım kurban ya… Adalet Yürüyüşü mü, canım kurban ben oradayım. Kim olursa olsun, benim tavrım aynen böyleydi. O zaman toplum da bunu yapsın yani.”

HDP'li Hüda Kaya: Kuru kuruya eleştirmenin hiç manası yok

hüda kaya HDP

Gergerlioğlu, kendisine yöneltilen ‘size hiç destek gelmedi mi' şeklindeki soruya ise HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya araya girerek şu cevabı verdi:

‘Kınama şeklinde destek oldu ama bir faydası yok. Yani şimdi Karamollaoğlu da, Kılıçdaroğlu da, diğer kınayanlar da, eleştiriler çok. Bugün ‘Adalet Nöbeti'nde yanyana duramıyorlarsa, aynı kareye giremiyorlarsa kuru kuruya eleştirmenin, kuru kuruya ‘üzüldük' demenin hiç manası yok.'

Gergerlioğlu: Toplum korkusuyla susuyorlar

Partilerin çoğu aslında belki daha büyük tepki verebilecek ama toplumdan korkuyor. Yani diyor işte HDP vekiline, ‘biz destek verirsek sonra bize terörist derler aman susalım'… dostlar alışverişte görsün gibi yapalım. Halleri bu işte, toplumdan korkuyorlar. Onlar da biliyor, burada bir cinayet var yani yargı cinayeti var. Bizim çok daha fazla tepki göstermemiz gerekirdi' diye düşünüyorlar ama herkesin bir korkusu var.

Haber Ara