Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

'Gerektiği anda PYD ve YPG’yi de zorla Cerablus’tan atmasını biliriz'

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekâtı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 13:55:07

'Gerektiği anda PYD ve YPG’yi de zorla Cerablus’tan atmasını biliriz'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Grup toplantısında açıklamalard abulunan Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı için "Gerektiği anda PYD ve YPG'yi de zorla Cerablus'tan atmasını biliriz" dedi.

İşte Yıldırım'ın o ifadeleri:

"Terör örgütlerinin hayat kaynağı Suriye'dir, Irak'tır. İstikrarsızlık ortadan kalktığı zaman, Türkiye'de de büyük bir mesafeyi katetmiş olacağız. Fırat Kalkanı harekatı çok önemlidir. Suriye'de bir güvenli alan oluşturulmasını, bölgedeki terör ve mülteci sorunun çözümü için gerekli olduğunu ifade ediyoruz. Bu teklifimize itiraz olmamasına rağmen, istediğimiz desteği de bugüne kadar göremedik. Bunun için iş başa düştü, güney hudutlarımızı emniyet altına almak için ÖSO'nun öncülüğünde Fırat Kalkanı harekatını başlattık."

"Amerikalı müttefiklerle mutabakat gereği Menbiç'ten terör unsurlarının çıkması gerek. Örgütün adını değiştirerek, ipe un seriyorlar. Çekilmeyi gerçekleştirmiyorlar. Bizim için PKK neyse PYD de, YPG de önemlidir. Sadece isimleri değişiktir, bunların hepsi terör örgütüdür. Nasıl DEAŞ'ı ÖSO'yla aşağı doğru püskürttüysek, gerektiği anda PYD ve YPG'yi de zorla Cerablus'tan atmasını da biliriz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara