Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

George Soros’a operasyon!

İsrail, Rothschild ailesinin finansçısı George Soros’a tepki gösterdi. İsrail hükümetlerini sistematik olarak yıkma çabası içinde olduğunu söyleyen isail Ülkedeki bazı Soros vakıflarının kapatılacağı açıklandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 10:29:23

George Soros’a operasyon!

İSRAİL'DEN KURUCUSUNA TEPKİ

 İsrail ile İsrail'in kurucu ve finansörü Rothschildlerin ünlü finançısı, borsa ve piyasa manipülatörü George Soros arasında kavga çıktı. İsrail Dışişleri Bakanlığı dün, “İsrail, tüm ülkelerde tüm Yahudi karşıtlığı tezahürlerini üzüntüyle karşılıyor ve bu nefrete karşı dünya genelindeki Yahudi topluluklarını destekliyor. George Soros, Yahudi devletini karalayan ve kendini savunma hakkını reddeden örgütleri finanse ederek demokratik yollarla seçilen İsrail hükümetlerini sistematik olarak yıkma çabası içinde” açıklamasını yaptı.

NETANYAHU'YA OPERASYON

orban_viktor_benjamin_netanyahu_netanjahu_orban

‘İsrail başımızı ağrıtıyor' diyenlerle, İsrail'i yaşatmak isteyenlerin birbirine girişinin bir emaresi olabilecek gelişme dün İsrail'de yaşandı. Politikaları yüzünden zarar gördüğünü ve yıpratıldıklarını düşünen gruplar, Netanyahu'nun yolsuzluk ve rüşvetle ilgili dosyalarını servis etmiş, eski özel kalem müdürünü konuşmaya ikna etmiş, savcı ile anlaşma yaptırmıştı. Kendisine yönelik operasyona cevap veren Netanyahu hükümeti ise, Soros vakıflarını kapatma tehdidi ile batılı Yahudilere tepki gösterdi.

İSRAİL AMERİKANCI, İNGİLİZCİ Mİ?

İsrail yönetiminden yükselen tepki, İsrail'in Amerikancı mı, İngilizci mi olduğu tartışmalarına da yol açtı. Netanyahu'nun çıkışı İngiltere yerine ABD'yi tercih ettiği şeklinde yorumlandı. Ancak bu analizin, bir süredir Kraliçe ile Rothschild arasında da ciddi bir mücadelenin dikkate alınmadan yapıldığını gösteriyor. Bazı yorumcular ise İsrail ile direk karşı karşıya gelmek istemeyen Pentagon'un baskısını Soros üzerinden yaptığını ileri sürdü. Natanyahu'nun çıkışına Soros'un nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu.

SON GÜLEN SOROS MU OLACAK?

Aralarında Türkiye'nin de olduğu pek çok ülkede vakıfları ya da desteklediği STK görünümlü ajanları olan Soros ile Macaristan hükümeti arasında da bir süredir bir savaş sürüyordu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın açık hava ilanlarında kullandığı posterde, Soros'un fotoğrafına yer vermiş ve altına da, “Son gülen George Soros olmasın” yazmıştı. Macaristan'dan Soros'a ait vakıf ve eğitim kurumlarını kapatma kararının ardından İsrail'den de aynı hamlenin gelmesi pek çokları için şaşırtıcı gelebilir. Ama yenidünyada ‘denge' denilen şey, her dakika değişen hamlelerin adı olduğunu unutmamak gerekiyor.

soros

SOROS TÜRKİYE'DE DE AKTİF

Sağcı, solcu, liberal, dindar pek çok dernek, vakıf ve kişiyi Türkiye'de de finanse eden George Soros, özellikle “Gezi isyanı”nı finanse etmesi ile gündeme gelmişti. Soros'un desteklediği vakıf ve dernekler; Türkiye'yi karıştırma, isyan ve ajanlık gibi faaliyetleri yürütüyorlar. Soros'un  FETÖ, PKK ve IŞİD ile de irtibatlı olduğu dile getiriliyordu.

yenisöz

Haber Ara