Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

George Floyd kimdir? ABD’de neden George Floyd için eylem yapılıyor?

ABD’de George Floyd eylemleri devam ediyor. Dünya kamuoyunun gündemine oturan eylemler nedeniyle “George Floyd kimdir? ABD’de neden George Floyd için eylem yapılıyor?” sorularının cevabı da merakla araştırılıyor. Peki, Floyd kimdir? İşte, merak edilen detaylar…

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-30 10:46:02

George Floyd kimdir? ABD’de neden George Floyd için eylem yapılıyor?

ABD George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi nedeniyle devam eden eylemler son günlerde Türkiye ve dünya gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Peki, George Floyd kimdir? Merak edilen detayları sizler için haberimizde derledik. İşte, “George Floyd kimdir?” sorusunun cevabı ve eylemlerin nedeni…

GEORGE FLOYD KİMDİR? ABD'DE NEDEN EYLEMLER YAPILIYOR?

ABD'de dolandırıcılık suçundan aranan George Floyd, gözaltı işlemleri sırasında polisin diziyle bozlağına basması nedeniyle boğularak öldü.

George Floyd'un ölmeden önce polise defalarca “Nefes alamıyorum. Lütfen” diye seslendiği anlar çevreden geçenler tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Gözaltı işlemleri sırasında polis tarafından cep telefonu kameralarının önünde boğularak öldürülen George Floyd'un siyahi olması ırkçılık tartışmalarını doğurdu.

 

Peki, George Floyd kimdir? 1974 ABD doğumlu olan George Floyd, Houston'dan Minneapolis'e çalışmak için gelmişti. Conga Latina Bistro'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Floyd'un 46 yaşında olduğu öğrenildi.

 

Haber Ara