Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

George Floyd davası'ek cinayet suçlamaları' sebebiyle ertelendi

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uğradığı polis şiddeti sonrası boğularak hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un cinayet davası, sanık Derek Chauvin'e yöneltilecek olası ek cinayet suçlamaları nedeniyle ertelendi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-09 11:22:07

George Floyd davası'ek cinayet suçlamaları' sebebiyle ertelendi

Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde görülen davada, Yargıç Peter Cahill, duruşmanın 3 hafta sonra başlamasına karar verirken, 12 kişiden oluşacak jüri üyelerinin seçiminin de salı günü sonrası yapılacağını açıkladı.

Yargıç Cahill, Minneapolis'te tarafsız görgü tanıklarının bulunmasının zorluklarından bahsederken, savcılar katil zanlısı polis memuru Derek Chauvin'e "3. dereceden ek bir cinayet suçlamasının" da dosyaya eklenmesini istedi. Sanık Chauvin'in bu duruma itiraz etmesi üzerine Minnesota Temyiz Mahkemesi dosyayla ilgili "yeniden inceleme" yapılması kararı aldı.

Bu gelişme sonrası büyük bir titizlikle yürütülen ana duruşma 29 Mart tarihine ertelendi. Jüri heyeti için ayrıca 4 yedek üye belirleneceği kaydedildi.

Başsavcı yardımcısı Matthew Frank mahkeme heyetine davayı yavaşlatmak istemediklerini ancak sanık Chauvin'e yöneltilen suçlamaların sayısı henüz belli değilken duruşmanın başlamasının doğru olmadığını söyledi. Frank bu durumun, mahkeme kararı sonrası Chauvin'in itiraz taleplerini güçlendireceğini ifade etti.

Haber Ara