Dolar

32,3756

Euro

34,9750

Altın

2.325,68

Bist

9.091,62

Genelkurmay'ın güvenlik kameralarından sorumlu yarbay: Hulusi Akar'ı dinliyorduk

Genelkurmay Emniyet Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski, Hulusi Akar'ı dinlediklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-07 10:36:43

Genelkurmay'ın güvenlik kameralarından sorumlu yarbay: Hulusi Akar'ı dinliyorduk

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan ile Türkkan'ın 'Cemaat abisi' dediği ileri sürülen Muhammet Uslu'nun “Kod adı Salih'tir” dediği Genelkurmay Emniyet Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski'nin ifadesi ortaya çıktı. Habertürk'ün haberine göre, Türkkan ve Uslu gibi Cemaat üyesi olduğunu belirten, tutuklanıp TSK'dan atılan Eski, ifadesinde Hulusi Akar'ı dinlediğini söyledi.

"Benim birimimin görevi Genelkurmay Karargâhı içindeki güvenlik kameralarının kontrol ve yönetimidir. Ben Fethullah Gülen Cemaati mensubuyum. Cemaat'le 1986'da ortaokul birinci sınıfta tanıştım. Ortaokulda bana, B. kod adını kullanan, tıp fakültesinde okuduğunu söyleyen bir abi görevlendirmişlerdi. Lisedeyken de irtibatımız devam etti. Benim her şeyimle ilgileniyordu. 1989'da İzmir Maltepe Askeri Lisesi'ni kazandım. Mezun oluncaya kadar B. abinin ziyaretleri devam etti. Askeri liseyi bitirince Kara Harp Okulu'na kaydoldum" diyen Eski "Kara Harp Okulu'nda 6 ay kadar daha görüştük. Son görüşmede, 'Artık ben değil, A. gelecek' deyip beni ona devretti. Harp Okulu boyunca A. abiye bağlı kaldım. O abi beni, Adil Abi'ye (Türkkan'ın da abisi) devretti. Benim Cemaat'teki kod adım Salih'tir. Bu kod adını ortaokulda B. Abi vermişti" ifadelerini kullandı.

İddiaya göre Eski şöyle devam etti:

"Harp Okulu'ndan mezun olup maaş almaya başlayınca himmet vermeye başladım. 2012'de Ankara'ya gelince F. Abi, beni Murat Abi'nin (Muhammet Uslu) evinde R. Abi'yle tanıştırdı. Murat Abi, aynı zamanda Türkkan'ın da abisidir. R. Abi, Çayyolu'nda oturuyordu. Türk Telekom'da çalışıyordu. Ankara'ya geldikten 6 ay sonra Yarbay Levent Türkkan'la R. Abi'nin evinde tanıştık. Cemaat'le bağlantılı olduğumuzu R. Abi'nin evinde öğrendik.

AKAR'I DİNLİYORDUK

Türkkan, dinleme cihazlarıyla rutin olarak Genelkurmay Başkanı Akar'ı dinliyordu. Bazen cihazları dolunca bana verip benimle R. Abi'ye gönderiyordu. R. Abi, İstanbul'a tayin olunca beni ve Levent'i Murat Abi'ye devretti. Onun evine gelip gitmeye başladık.

'BU HAFTA KRİTİK HAFTA'

13 Temmuz Çarşamba günü Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün odasına çıktım. Bana, “Bu hafta kritik bir hafta, güvenlik konusunda daha hassas ol” dedi. Aynı gün Murat Abi'nin evine gittim. Orada Selahattin Abi vardı, sonra Adil Abi geldi. Partigöç Paşa'nın söyledi- ğini aktardım. Onlar da “Doğru bu hafta kritik bir hafta, amiral ve denizcilerin karargâhta tutuklanması söz konusu olabilir, onun için Partigöç Paşa'nın emirlerini yerine getir” dedi.

'ÇEKİÇ BAŞLADI' DEDİ

15 Temmuz günü Partigöç Paşa, 'Emniyet kulübelerini artırın, ben takviye yaptıracağım' dedi. Ayrıca, 'Silahları aç. Ani müdahale mangası ve hazır kıta yerini alsın' dedi. Saat 20.00'ye geliyordu. Silahları rütbelilere dağıttık. Görüntü izleme merkezine gittim. Muhafız Tabur Komutanı Tolga Kılıçarslan, 'Çekiç başladı' dedi. ‘Çekiç' bir kod olarak, dışarıdan saldırı olduğunu ifade eder.

DOĞAN ALBAY İÇERİ ALDI

O sırada otobüsle gelen tam teçhizatlı Özel Kuvvetleri, Doğan Albay içeri alıyordu. Silah sesleri başladı. Bir kısım subayların Özel Kuvvetler tarafından rehin alındığını gördüm. Partigöç Paşa aradı. 'Helikopterle takviye ekip gelecek. Giriş çıkışların hepsi kapatılmıştır, bunlar Genelkurmay Başkanı'nın emridir' dedi.

KAMERALARI SÖKMEK İSTEDİM

Saat 05.00-06.00 arasında karargâhta güvenlik kamerası kayıtlarını sökmek istedim. Amacım kayıtları emniyet altına almaktı. Kameradan izleyen Partigöç Paşa beni yanına çağırdı. Benle birilerini aşağıya gönderdi, cihazların sökülmesi talimatını verdi. Benle gelenler cihazları söktüler. Muhtemelen imha ettiler."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara