Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Genelkurmay'dan Irak ve Suriye açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen referandum sonrası güvenlik tehdidine karşı gerekli önlemler alındığını, Suriye İdlib'de ise TSK'nın faaliyetlerinin devam edeceği bilgisini verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 16:06:06

Genelkurmay'dan Irak ve Suriye açıklaması

Ankara Polatlı'daki bir tatbikata katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, gündemi değerlendirdi.

Akar şöyle konuştu:

"Irak'ın kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin istikrar ve güvenliğini yakından ilgilendiren gayrimeşru bir referandum yapılmıştır. Bu husus yakından takip edilmekte olup bundan kaynaklanan önemli güvenlik tehdidine karşı gerekli çalışmalar yürütülmekte ve gereken tüm tedbirler alınmaktadır.

"CANI VE KANI PAHASINA KORUMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Mazisi şan ve şerefle dolu ordumuz, belirsizlik, risk ve tehditlerin yoğunlaştığı coğrafyamızda Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik ve bağımsızlığını, asil milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kutsal vatan topraklarını milletinin emrinde canı ve kanı pahasına korumaya devam edecektir.

Ülkemizin ve bölgemizin güvenliği için Suriye'nin kuzeyinde alınan tedbirlere ilaveten Astana görüşmelerinde sağlanan uzlaşma çerçevesinde şimdi de İdlib'de güvenli bir alan oluşturma, ateşkesi sağlama ve sürdürme çalışmalarımız devam etmektedir.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra temizlenen ve temizlendikçe daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hak ve menfaatleriyle asil milletimizin güvenlik ve huzurunu sağlamak maksadıyla çalışmalarını 'ölürsek şehit, kalırsak gazi' anlayışı içinde dün olduğu gibi bugün de aynı azim ve kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürmeye devam edecektir."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara