Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

Genelkurmay Başkanlığı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı açıklaması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 13:43:40

Genelkurmay Başkanlığı açıklaması
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde dün jandarma unsurlarına taciz ateşi açıldığı duyuruldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki duyurulara göre, dün Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, bölücü terör örgütü üyesi bir grup terörist tarafından Topçatan köyü bölgesinde, mobil yol emniyet ve kontrol devriyesi icra eden İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarına, uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Buna, jandarma unsurlarınca derhal ateşle karşılık verilmesinin ardından, terörist ateşleri kesildi.

Taciz ateşi esnasında jandarma unsurlarında zayiat meydana gelmezken, karayolundan geçen üç çekicide, mermi isabet etmesi sonucu hasar oluştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir kişi dün, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 7. Hudut Alay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

- DAEŞ mensubu yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1. Hudut Alay Komutanlığı unsurlarınca, Kilis Elbeyli Suriye sınır hattında, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan DAEŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu bir kişi yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı unsurları da İstanbul Silivri'de aşırı sol terör örgütü mensubu bir kişiyi dün yakaladı.

Hatay'daki Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı hudut geçişi teşebbüsünde bulunan iki kişi belirledi. Bölgeye intikal eden hudut unsurlarının "dur" ikazına uymayan şahıslar yakalandı. Şahısların üzerinde bir tabanca ile üç cep telefonu ele geçirildi.

Bu kişiler ve malzemeler Reyhanlı İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edildi.

Olaylarla ilgili adli tahkikat başladı.

- Yasa dışı hudut geçişleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri, dün gün içerisinde kara hudutlarından yasa dışı geçmeye çalışan toplam 632 kişiyi yakaladı.

Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 585, Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan bir olmak üzere toplam 586 kişi yakalandı. Ayrıca hudut hattında 13 bin 936 karton sigara, 2 bin 853 kilogram muhtelif gıda maddesi, bir motosiklet, 18 muhtelif araç parçası, 3 cep telefonu, 22 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Birlikler, yasa dışı yollarla İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 28, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 18 kişiyi yakaladı.

Jandarma Genel Komutanlığı unsurlarının da Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 236 kişiyi yakaladığı duyuruldu.

- Türk jetlerine Ege'de taciz

Hava Kuvvetleri Komutanlığının 6 adet F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra ettiği, bu sırada bir F-16'ya Yunanistan'a ait iki F-16 tarafından 45 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle ve irtifa farkı olmaksızın, önden rotayı kat etmek suretiyle tacizde bulunulduğu belirtildi.

Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, Türk uçaklarınca aynıyla karşılık verildiği bildirildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara