Dolar

32,5526

Euro

34,8945

Altın

2.440,66

Bist

9.645,02

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

-'6-7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan adam mı tek adamdır? 11 tane seçimi kazanıp halkın gönlünde taht kurup halkından doğrudan yetki alan kişi midir?'-'Sen ne diyorsun ya. Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Sen önce haddini, ne konuştuğunu bil ve şunu söylüyorum, 'Bir an önce istifa et.' Hollanda'nın içişlerine karışmaksa karışıyorum'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 21:33:56

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "6-7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan adam mı tek adamdır? 11 tane seçimi kazanıp halkın gönlünde taht kurup halkından doğrudan yetki alan kişi midir?" dedi.

Kılıç, Yalova'da, AK Parti Altınova İlçe Başkanlığınca Altınova Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen "Geç Kürsü" adlı programda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği referandumuyla seçilme yaşının 18'e indirilmek istendiğini hatırlatarak, bu konuda ana muhalefetin eleştirilerinin anlamsız olduğunu belirtti.

Türkiye'de milletvekili seçilme yaşının AK Parti döneminde 30'dan 25'e düşürüldüğünü hatırlatan Kılıç, şöyle seslendi:

"Muhalefet diyor ya, 'biz bu hakkın verilmesini istemiyoruz.' Bir de böyle bir şey var. Bu bir hak değil, zaten elinizde. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre, 18 yaşını dolduran herkes reşittir. Reşit ne demek? Tüm verdiği kararlarda sorumlu demek. Evlenebilir, iş kurabilir. Evini açabilir, belediye çalışanı olabilir, şirket kurup özel şirkete girebilir. Bu sorumlulukları, 18 yaşından sonra zaten yüklenme hakkını var. Bu sorumluluğunuz var, cezai müeyyideler tam. Seçmek konusunda hakkınız var. Yani, sizin önünüze 2-3-4 tane, her neyse milletvekili adayı geldiği zaman hangisinin daha iyi olacağını seçeceğinize güveniyoruz. Peki aranızdan bir tanesi kalkıp dese ki, 'ben bundan daha iyi yaparım.' O zaman diyorlar ki, 'yasak hemşehrim.' Niye, 25'i doldurmadın. Bu mantıklı değil. Sen seçeceğine inanıyorsun ama seçilebilecek yetkiye sahip olduğuna inanmıyorsun. Bu nasıl güvensizlik? Kendilerine örnek aldıkları bir çok Avrupa ülkesinde seçilme yaşı 18."

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin genel başkanlık adaylığı sırasındaki sözlerini anımsatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Hemşehriniz ne dedi? '6-7 tane seçim kaybettin sen o koltukta neden oturuyorsun' dedi. Ben söylemedim. Muharrem İnce'nin kendisi söyledi. Ve ne dedi? 'Eğer biz bu yönetimle, Kılıçdaroğlu yönetimiyle CHP'ye, AK Parti'nin herhangi bir şekilde, referandumda, halk oylamasında karşısına çıkarsa kaybeder' dedi. Adam geleceği görmüş ya. 7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan adam mı tek adamdır? 11 tane seçimi kazanıp halkın gönlünde taht kurup halkından doğrudan yetki alan kişi midir?"

-Rotterdam Belediye Başkanına istifa çağrısı

Kılıç, konuşmasının devamında Hollanda'da ile yaşanan krize değindi.

Hollanda yönetimi sert dille eleştiren Kılıç, "Hollanda Başbakanı Rutte, senle Wilders arasında ne fark kaldı. Kendi başkonsolosluğuna gitmeye çalışan bir bakanı sokağın ortasında durdurdun" dedi.

Kılıç, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip'in silah kullanma izni verdiğini hatırlatarak, 'Sen ne diyorsun ya. Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Sen önce haddini, ne konuştuğunu bil ve şunu söylüyorum, bir an önce istifa et. Hollanda'nın iç işlerine karışmaksa karışıyorum. İstifa etmek zorunda. Sen geleceksin ülkende bunlar yabancı bir bakana, vatandaşa da yapmaman lazım, bir ülkenin yöneticisine bir de marifetmiş gibi söylüyor, silah kullanma yetkisi vermiş. Sen seçildiğin millete hizmet etmek için bulunmuyorsun." ifadesini kullandı.

Kılıç, daha sonra Çiftlikköy Belediye Düğün Salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla buluştu.


Haber Ara