Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

'Gençlerin Yıldızı Parlıyor Projesi'

'Gençlerin Yıldızı Parlıyor Projesi'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 15:25:23

'Gençlerin Yıldızı Parlıyor Projesi'
Bağcılar'da gençlerin öz güvenlerini kazanmalarını sağlamayı amaçlayan "Gençlerin Yıldızı Parlıyor Projesi" kapsamında eğitim gören bin 500 kursiyerden 694'ü sertifikalarını aldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Ekim ayında başlayıp 30 Haziran'da sona eren kurslarda spor, müzik, resim, bilgisayar, diksiyon, yabancı dil, fen bilimi, drama ve tiyatro dalında eğitim verildi.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde verilen eğitimlerde ayrıca 17 kişisel gelişim semineri düzenlendi. 450 öğrenci hedefli projeye bin 500 başvuru oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kalkınma Ajansı, AB ve İŞKUR projelerine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Bu projelerde maddi güçten ziyade ilk amacın kursiyerlere öz güven kazandırılması olduğuna işaret eden Çağırıcı, "Bu projeler, sanayide ihtiyaç duyulan kalifiye ara elemanı yetiştirilmesine destek oluyor. Diğer taraftan, kursiyer öğrenciler pratik yapma imkanı buluyor. Öz güvenleri artıyor. Onları hayata hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilgi Evleri ile çocuklara, Gençlik Merkezi ile gençlere, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile kadınlara, Engelliler Sarayı ile de engellilere dokunduklarını belirten Çağırıcı, 17 Bilgi Evinde 40 bini aşkın öğrencinin değişik branşlarda kurs aldığını aktardı.

Programda, Gençlik Merkezi Müzik Atölyesi bağlama grubu ile gitar grubu müzik dinletisi sundu.

Proje kapsamında eğitim gören bin 500 öğrenciden 694'üne sertifikaları verildi.

Haber Ara