Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Gençlere GENÇDES müjdesi

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Gençlere Destek Programı kanalıyla bütçe imkanlarını gençler için sonuna kadar zorlayacaklarını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-19 15:53:42

Gençlere GENÇDES müjdesi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Gençlere Destek Programı (GENÇDES) kanalıyla gençlerimize destek sunacağız. Bütçeden gençlik projelerine daha fazla pay ayrılmasını olumlu görüyoruz. Bütçe imkanlarını bu çerçevede sonuna kadar zorlayacağız" dedi.

Yılmaz, Birleşmiş Siviller Derneği tarafından düzenlenen Küresel Gençlik Zirvesi'15'te yaptığı konuşmada, gençler olmadan kalkınmanın gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

Kalkınmanın ekonominin ötesine geçtiğini vurgulayan Yılmaz, konunun ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları bulunduğunu ifade etti. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir taraftan ekonomimizi büyüteceğiz, diğer taraftan bunu daha adil şekilde paylaşacağız. Bir taraftan da nesiller arası dengeyi kuracağız. Sadece işinde bulunduğumuz nesli değil, gelecek nesilleri de düşünerek politikalarımızı şekillendireceğiz. Bir taraftan da temel hak ve özgürlükleri geliştirmek, insan onuruna yakışır şekilde herkesin özgür biçimde yaşayacağı bir ortamı tesis etmek de son derece önemli."

Hükümet olarak geniş ve insan odaklı bir kalkınma perspektifini izlediklerini dile getiren Yılmaz, bu politikaların gençlerle de yakından ilgili olduğunu belirtti.

Gençlik politikalarına ilişkin bilgiler veren Yılmaz, yapılan yatırımlarla eğitime erişimin önündeki sorunların büyük ölçüde aşıldığını, genç istihdamının teşvik edildiğini, karar alma süreçlerine katılımın önündeki kısıtlamaların aşılmasına yönelik politikalar izlendiğini anlattı. Yılmaz, "GENÇDES kanalıyla gençlerimize destek sunacağız. Bütçeden gençlik projelerine daha fazla pay ayrılmasını olumlu görüyoruz. Bütçe imkanlarını bu çerçevede sonuna kadar zorlayacağız" dedi.

Suriyeliler başta olmak üzere ülkelerinde yaşananlar dolayısıyla Türkiye'ye sığınan gençler bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, insani yardımların ötesinde bu kişilere kalkınma perspektifiyle yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Haber Ara