Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

Gençlerbirliği'nde hedef, Avrupa kupalarına katılmak

Gençlerbirliği'nde hedef, Avrupa kupalarına katılmak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 11:30:18

Gençlerbirliği'nde hedef, Avrupa kupalarına katılmak
ÖMER HAKAN KİBAR - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Stuart Baxter, Spor Toto Süper Lig'de geçen sezondan daha iyi bir derece yapmak ve Avrupa kupalarına katılmak istediklerini söyledi.

Baxter, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde AA muhabirinin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Süper Lig'in çok güçlü bir lig olduğunu vurgulayan Baxter, "En önemli amacımız geçen seneden daha iyisini yapmak. Hedefimiz Avrupa Kupaları'na katılmak. Coşkumuz bu olmalı" dedi.

Kulüpte gerçekleştirilen transferlerin kendinden önce yapıldığını anlatan İskoç teknik direktör, teknik ekibin transferleri kendisinin yapmak istemesinin futbolda gerçekçiliğin şartı olduğunu ifade etti.

"Futbolda gerçekçi olacaksak, hocalar kendi transferlerini yapmak isterler" diyen Baxter, "Takıma gelen oyuncuları tanıyorum. Tekrar oyuncu da alınabilir. Takımı tanıdıktan sonra yeterli olmayan bölgelere bazı transfer isteklerim olabilir. 10 gündür çalışıyoruz transfer konusunda büyük ölçüde karar vermek için erken" diye konuştu.

- "Türkiye, çok güzel futbol geleneği olan bir ülke"

İskoç teknik direktör, yeni sezon öncesinde birkaç teklif geldiğini, kendisinin de Gençlerbirliği'nden yana tercih kullandığını belirtti.

Türkiye'nin çok güzel bir futbol geleneği olduğunu kaydeden Baxter, şöyle devam etti:

"Futbolda çok fazla alan yok. Birkaç tane teklif geliyor ve bunlardan birini seçmek zorundasın. Türk futbolu benim için her zaman önemliydi. İyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum."

Türk futbolunu ve ligini iyi tanıdığını anlatan Baxter, "Geçen sezon bazı Türk takımları, Avrupa futbolunda çok iyi işler yaptı. Türk takımlarına karşı oynadım. Bazı Türk futbolcularının Avrupa'daki kulüplerde oynaması ve Türk futbol mantalitesi beni bilgilendirdi" ifadelerini kullandı.

- "Başkan istekli ve arzulu bir insan"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Baxter, kulüp başkanı İlhan Cavcav'ın istekli ve arzulu bir insan olduğunu ifade etti.

Baxter, Gençlerbirliği'nin geleneksel bir kulüp olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Kulübün kendi içinde bir yapılanması var. Her zaman iyi bir takım oluşturuyorlar. Gençlerbirliği'nin Kuzey Avrupa, yani İskandinav ülkelerinden futbolcuları var. Ben de o ülkelerde çalıştım. Özellikle başkanımız istekli ve arzulu bir insan. Kendi açısından en iyisini yapmaya çalışan bir başkanımız var."

Çalıştığı sürece başkana karşı sorumluluğunu en üst düzeyde tutacağını belirten İskoç çalıştırıcı, "Ona, 'yarışmacı takım nasıl olur' konusunda da düşüncelerimi aktaracağım. Bazı konularda anlaşamaya bilirsin ama bu işi devam ettirmek zorundasın. Hep beraber çalışacağız" diye konuştu.

- Şike süreci değerlendirmesi

Türkiye'de yaşanan şike sürecini de değerlendiren İskoç teknik adam, "Yaşanan şike süreci buraya gelmemi etkilemez. Bizim işimiz futbol. Hiç kimse böyle şeylerin olmasını istemez ama futbolda böyle şeyler olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara