Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Genç karatecinin hayali olimpiyat şampiyonluğu

Afyonkarahisar'da 3 yaşında başladığı karatede 8 yaşında Türkiye, 10 yaşında Balkan, 16 yaşında Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Selahattin Güngel, olimpiyat şampiyonluğu hayali için çalışmalarını sürdürüyor- Milli sporcu Selahattin:'Spor salonuna ablamlarla gelirken, bunu 'oyun olsun' diye yapıyordum. Karateye yeteneğim olduğu için babamın öğrencileri beni çalıştırmaya başladı. Daha sonra işi bab

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-18 11:26:38

Genç karatecinin hayali olimpiyat şampiyonluğu
MUSTAFA BAYER - Afyonkarahisar'da henüz 3 yaşındayken başladığı karatede kata dalında, 8 yaşında Türkiye, 10 yaşında Balkan, 16 yaşında Avrupa şampiyonu olan milli sporcu Selahattin Güngel, olimpiyat şampiyonluğu hayaline ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Afyon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji 12. sınıf öğrencisi, 17 yaşındaki Selahattin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski milli sporcu olan babası Mehmet Güngel'in çalıştığı spor salonunda 3 yaşında karate sporu ile tanıştığını söyledi.

İlk başlarda oyun sandığı hareketleri, babasının sporculara gösterdiği şekilde yapmaya başladığını anlatan Selahattin Güngel, "Spor salonuna ablamlarla gelirken, bunu 'oyun olsun' diye yapıyordum. Karateye yeteneğim olduğu için babamın öğrencileri beni çalıştırmaya başladı. Daha sonra işi babam devraldı." diye konuştu.

Kendisini geliştirerek turnuvalara katılmaya başladığını dile getiren Selahattin, şöyle devam etti:

"Müsabakalara 8 yaşında çıkmaya başladım. İlk yıl Türkiye şampiyonu oldum. 10 yaşında milli takıma seçildim. Balkan Şampiyonası'nda birinci olarak bayrağımızı dalgalandırdım. 2015 yılında Endonezya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 3. oldum. 2016 yılında 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda altın madalya aldım. En son geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda katada Avrupa üçüncüsü olarak kürsüye çıktım."


- "Elimden gelen tüm çabayı gösteriyorum"


Selahattin Güngel, gençler kata kategorisinde yarıştığını, hedefinin büyüklerde de başarıya ulaşmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2024'te 23 yaşında olacağım. 2024 olimpiyatlarına katılarak ülkeme şampiyonluk getirmek istiyorum. Bunun için elimden gelen tüm çabayı gösteriyorum. Babam da eski bir karateci, şimdi milli takım hocası. Çalışmalarımda bana destek oluyor. Okul yönetimi de bana büyük destek veriyor. Ailem de her zaman desteği ile yanımda."

Karatenin bir dövüş değil savunma sporu olduğuna dikkati çeken Selahattin, "Bu branşın en büyük sporcusu, üç kez dünya şampiyonu olan Venezuelalı Antonio Diaz. Benim en büyük idolüm de o. Ayrıca benim bu spora ilgimin kaynağı da babamdır. O da benim için büyük bir efsane." şeklinde konuştu.

Selahattin Güngel, karatenin zor bir spor olduğuna işaret ederek, "Maç dönemlerinde her gün sabah ve akşam en az ikişer saat antrenman yapıyorum. Okuldan sonra gelerek çalışıyorum." ifadelerini kullandı.


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara