Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

'Genç İstihdam Buluşması' toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu:- 'İstihdamda olmayan gençlerimizi istihdama kazandırarak rekabet gücümüzü artırabilir ve 2023 hedeflerimize ulaşabiliriz'- 'Bundan sonra izleyeceğimiz yol haritasını gençlerimizle iş birliği içinde, onların da fikirlerini alarak belirleyeceğiz. Biz gençlerimize güveniyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-11 12:41:17

'Genç İstihdam Buluşması' toplantısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İstihdamda olmayan gençlerimizi istihdama kazandırarak rekabet gücümüzü artırabilir ve 2023 hedeflerimize ulaşabiliriz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sarıeroğlu, 44 kuruluştan 59 gençlik temsilcisi ile Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Genç İstihdam Buluşması" toplantısında bir araya geldi.

Sarıeroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, gençler, kadınlar ve engellilerin iş gücü piyasasına giriş ve devamına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, istihdamın artırılması için yeni yaklaşımlar üzerinde durduklarını ifade etti.

Göreve geldikleri günden itibaren gençler, kadınlar ve engelliler ile toplantılar düzenlediklerini kaydeden Sarıeroğlu, geliştirilecek politikalarda sosyal tarafların değerlendirmelerini önemsediklerini dile getirdi.

Sarıeroğlu, 2002'den bu yana işe yerleştirilen genç sayısında 15 kat artış sağladıklarını ve yıllık ortalama 500 bin gence mesleki eğitim ve tecrübe imkanı sunduklarını vurgulayarak, "Nüfusu genç, dinamik bir ülkeyiz. Bunu ülkemiz açısından bir fırsat olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Çalışmayan gençlerimize odaklanıyoruz"

Hükümet olarak istihdam alanındaki temel yaklaşımlarının daha fazla gence iş imkanı oluşturmak olduğunu belirten Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin mesleki niteliklerini artırmak için yeni programlar geliştiriyor ve bu uygulamalarımızı çok detaylı bir şekilde analiz ediyoruz. İstihdamda olmayan gençlerimizi istihdama kazandırarak rekabet gücümüzü artırabilir ve 2023 hedeflerimize ulaşabiliriz.

Çalışmayan, eğitim ve öğrenimde olamayan gençlerimize ayrı bir hassasiyetle odaklanıyoruz. Gençlerimizin iş hayatına katılımlarını kolaylaştırmak, iş deneyimini zenginleştirmek ve istihdama uzun vadeli entegrasyonlarını artırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, özel sektör ve kamu kurumlarımız ile sürekli istişareler gerçekleştiriyoruz."

Sarıeroğlu, Türkiye'nin nüfus yapısına bakıldığında iş gücüne katılan genç sayısının gelecek yıllarda artmaya devam edeceğini ifade etti.

Ekonomide gerçekleştirdikleri yapısal dönüşümlerle beraber özellikle özel sektörde istihdam yaratma potansiyelinin de arttığına işaret eden Sarıeroğlu, "Bu yüzden bundan sonra izleyeceğimiz yol haritasını gençlerimizle iş birliği içinde, onların da fikirlerini alarak belirleyeceğiz. Biz gençlerimize güveniyoruz." ifadesini kullandı.

- Toplantıda ele alınan konular

Sivil toplum kuruluşları, işçi, işveren ve gençlik örgütleri ile üniversiteler ve ilgili kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, gençlerin istihdamının artırılmasına yönelik katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Gençlerin eğitimden iş yaşamına geçişinin hızlandırılması konusunun değerlendirildiği toplantıda, dijitalleşmeyle birlikte gençlerin niteliklerinin dönüştürülmesine yönelik destek mekanizmaları tartışıldı.

Toplantıda ayrıca istihdamda ve eğitimde olmayan gençlere yönelik aktivasyon politikaları ile staj ve işbaşı eğitim programı uygulamaları ele alındı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara