Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

Genç güreşçinin hedefi dünya şampiyonluğu

Genç güreşçinin hedefi dünya şampiyonluğu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 12:04:59

Genç güreşçinin hedefi dünya şampiyonluğu
Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 74 kiloda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Ahmet Ertürk, memleketi Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Erzurum Havalimanı'nda halk oyunları gösterisiyle karşılanan Ahmet Ertürk'e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve diğer ilgililer tarafından çiçek verildi.

Kıraç, Azerbaycan'ın Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Yakup Gör'ün ardından alınan bu madalyayla büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Erzurum'un ata sporu güreşte bir çığır açtığını belirten Kıraç, "Erzurumlular olarak başarılı sporcularımızı bağrımıza basıyoruz. Onu yetiştiren antrenör ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Daha arkasından çok büyük şampiyonlarımız var. Erzurum güreşte Türkiye ve Avrupa'ya, Rio'da da dünyaya damgasını vuran bir şehir olacak. Bunu el, gönül ve güç birliğiyle hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

-Brezilya'da hedef "altın madalya"

Milli güreşçi Ahmet Ertürk de şampiyonada Türkiye'ye madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu, büyük başarılar elde edebilmek için de daha fazla çalışacağını dile getirdi.

Ahmet, "Madalya kazandığım için gururluyum ama gönül şampiyon olmayı isterdi. Brezilya'da yapılacak dünya şampiyonasında hedefim, zirvede olup ülkeme altın madalya kazandırmak" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara