Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Genç Çiftçi projesi kapsamında 720 küçükbaş koyun dağıtıldı

Kilis'te Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 18 çiftçiye 2'si erkek 38 dişi olmak üzere 720 küçükbaş koyun dağıtıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 14:40:31

Genç Çiftçi projesi kapsamında 720 küçükbaş koyun dağıtıldı
Kilis'te Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 18 çiftçiye 2'si erkek 38 dişi olmak üzere 720 küçükbaş koyun dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen Genç Çiftçi projesi kapsamında koyun dağıtım törenine Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Genç Çiftçi projesi kapsamında küçükbaş hayvanların dağıtmak üzere toplandıklarını ifade ederek, "Milli Tarım projesi kapsamında gerek hayvancılık, gerekse bitkisel üretimle ilgili projelerimiz artarak devam etmektedir. Tarım ülkemizin ihmal ed6ilmeyecek önemli bir sektörüdür. Hepimiz 4 elle toprağımıza sarılmak zorundayız. Ekilmedik bir karış toprağımız kalmaması gerekir. Ne oldu bize ben anlamıyorum. Sanki hiç birimizin geçmişi köye dayanmıyormuş gibi davranıyoruz. Özellikle gençler köyden koşa koşa şehre geliyor. Bu durum da köylerimiz ne olacak, soframızdaki yağımız, peynirimiz, ekmeğimizi kim getirecek. Onun için işte tam bu noktada bu proje ile köylerimizde gençlerimizin üretim yapmasını, para kazanmasını sağlıyor. Bundan sonrada projelerimiz devam edecek" dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise köylerde kimse kalmadığını ifade ederek, "Eskiden köylerde evlerde bekçi olarak ya bir yaşlı kişi yada çocuklar kalırdı. Onlarda evleri beklerdi. Herkes tarlaya veya arazide çalışmaya giderdi. Her şey toprağa bağlı, topraktan gelir elde etmediğimiz sürece, bu toprağa sahip çıkmadığımız sürece sonumuz çok iyi değil, şehre gelelim, iş kuralım ama asla köyümüzden vazgeçmeyelim" dedi.

Vali İsmail Çataklı'da yaptığı konuşmada, geçen yıl 2 bin 549 başvuru olduğunu ifade ederek, "104 projeye destek verdik. Toplam 3 milyon 120 bin TL'lik hibe desteği sağladık. Bugündü bu kapsamında 18 çiftçimize 38 dişi 2 erkek 40 tane çiftçi başı olmak üzere 720 adet merinos ırkı koyun dağıtıyoruz. Şimdiden bu hayvanlarımızın çiftçilerimizin evlerine hanelerini bolluk bereket getirmesini diliyorum. Hem siz hemde ülkemiz kalkınsın" diye konuştu.

Daha sonra kurayla koyunların sahipleri belirlenerek temsili dağıtımları yapıldı.

Haber Ara