Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

'Genç Adli Bilimciler' ödülleri sahiplerini buldu

Adli Bilimciler Derneğince lise ve dengi okullardaki öğrencilere yönelik düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-05 17:28:37

'Genç Adli Bilimciler' ödülleri sahiplerini buldu
Adli Bilimciler Derneğince lise ve dengi okullardaki öğrencilere yönelik düzenlenen "Genç Adli Bilimciler" bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, bir alışveriş merkezinde düzenlenen ödül töreninde konuşmada, yarışmayı öğrencilerin adli bilim alanına yönelmesi için yaptıklarını belirtti.

Hancı, "bilirkişilik" denildiğinde akla ilk gelen bilim dalının adli tıp olduğunu belirterek, "Adli tıbbın temel görevi otopsileri yapmak, ölüm sebeplerini, zamanını ve insan vücudu üzerindeki saldırı izlerini belirlemek." diye konuştu.

- Takımlar 32 soruyu cevaplamaya çalıştı

Hancı'nın konuşmasının ardından "Genç Adli Bilimciler" final yarışmasına geçildi.

Üçer kişiden oluşan 5 takımın mücadele ettiği yarışmada, öğrencilere 32 soru yöneltildi.

Yarışmanın sonunda Eryaman Doğa Koleji 10'uncu sınıf öğrencileri Elif Demir, Sıla Temel ve Songül Akyürek'in bulunduğu takım birinci oldu.

Elif Demir, okulunda adli bilim ile ilgili kulüp çalışması yapıldığını ifade ederek, "Bu alanda Antalya'ya eğitimlere gittik. Daha sonra bu yarışmanın olduğunu duyduk. Daha önce bu tür yarışmalara katıldığımızda başarılı olmuştuk. Bu sefer de başarılı olduk."

Yarışmanın gerçekleştiği salonda, bir suç mahalindeki delillerin nasıl incelendiğini, suç unsuru ve suçlunun teşhisinin nasıl tespit edildiğini anlatan "CSI London Sergisi" de yer aldı.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara