Dolar

32,5001

Euro

34,7525

Altın

2.482,65

Bist

9.565,20

Gen değişikliği yapan Çinli bilim insanı idam edilebilir

Geçtiğimiz yılda bebeklerin genlerini değiştirdiğini açıklayan Çinli bilim insanı, ölüm cezasıyla karşı karşıya.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-11 09:21:10

Gen değişikliği yapan Çinli bilim insanı idam edilebilir

Çin'in Shenzhen kentinde bulunan Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden He Jiankui, 2018'de dünyanın genetik olarak değiştirilmiş ilk bebeğini dünyaya getirdiğini açıklamış ve büyük tartışmaların başlamasına neden olmuştu. Bilim insanı, ikiz bebeklerin HIV virüsünü taşımayacak şekilde genlerini değiştirdiğini söyleyerek tüm eleştirilerin odağı haline gelmişti.

ÖLÜM CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA

Gen değişikliği yaptığını açıkladıktan sonra bir anda ortadan kaybolan Çinli bilim insanının, daha sonra esir tutulduğu anlaşılmıştı. Yeni gelen bilgilere göre Çinli bilim insanı He Jiankui, idam cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Hong Kong'daki bir etkinlikte konuşan Profesör Robin Lovell-Badge, Çinli bilim insanının Çin'de ölüm cezasını taşıyan yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

'YASALARA AYKIRI'

Çin'deki bilim ve sağlık bakanlıklarının yürüttüğü birçok soruşturma olduğunu belirten Profesör Robin Lovell-Badge, birçok insanın da işini kaybedebileceğini söyledi. Çin'deki yetkililer ve kurumlar, gen değişikliğinden sonra, üreme amaçlı insan embriyolarına yapılan herhangi bir gen düzenlemesinin Çin yasalarına ve tıbbi etiğe aykırı olduğunu söylemişti. Bakalım önümüzdeki süreçte Çinli bilim insanı, ne gibi cezalarla karşı karşıya kalacak?

 

Haber Ara